ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MIGPRIV PULBERE < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente


combinatii

Indicatii:

Tratamentul simptomatic al atacurilor de migrena. Acest produs actioneaza rapid asupra durerii, greturilor si a varsaturilor din timpul atacurilor de migrena

Contraindicatii:

Din pricina continutului in acetilsalicilat de lizina, produsul este contraindicat in caz de: ulcer gastroduodenal; alergie la acidul acetilsalicilic; boli hemoragice: ultimul trimestru de sarcina. Continutul in metoclopramid face ca produsul sa fie contraindicat in caz de: obstructie, hemoragie sau perforatie a tractului gastrointestinal; antecedente de diskinezie tardiva; feocromocitom.

Precautii:
Ca toti salicilatii, Migpriv se va administra cu precautie in caz de: antecedent de ulcer gastric sau hemoragie gastrointestinala; insuficienta renala severa; astm; guta; menoragii. In plus, ca si alte formule pe baza de metoclopramid, se va folosi cu precautie in: epilepsie; alcoolism. Rezervat in exclusivitate adultilor din pricina dozei de acetilsalicilat de lizina continute. A se pastra la loc ferit de accesul copiilor. A nu se folosi in tratament de lunga durata fara avizul medicului. A nu se depasi dozele prescrise si a se consulta imediat doctorul in cazul unei supradozari accidentale sau al unor efecte neobisnuite. Nu ezitati sa cereti sfatul medicului sau al farmacistului.
Efecte asupra capacitatii de conducere si de utilizare a mainilor: In caz de administrare repetata, produsul poate provoca somnolenta si reducerea reflexelor, ceea ce constituie un pericol in conducerea si utilizarea anumitor masini.
Interactiuni medicamentoase: In scopul de a evita interactiunea dintre mai multe medicamente, preveniti doctorul sau farmacistul asupra oricarui tratament curent care v-a fost prescris, in mod special cu anticoagulante, antiinflamatoare nesteroidiene, glucocorticoizi, antiacide, alfa-interferon, ticloidin, antidiabetice, metotrexat, neuroleptice, anticolinergice si antiparkinsoniene.

Reactii adverse:

Ca orice produs activ, acest medicament poate provoca, la anumiti pacienti, datorita componentelor sale: aspirina, salicilatii pot provoca hipersensibilitate, astm, calculi renali, hemoragii gastrointestinale, tiuit in urechi, greturi. Acetilsalicilatul de lizina ajuta la reducerea acestor incidente datorita solubilitatii ei in apa. Metoclopramid: O slaba incidenta a efectelor secundare este asociata utilizarii metoclopramidului, cu absenta oricarei toxicitati serioase si datorita unei bune tolerante la administrarea pe cale orala. Simptomele care pot surveni, mai ales in cazul unei folosiri indelungate, includ dereglari endocrine, diskinezie tardiva, spasme ale muschilor faciali, extraoculari sau cervicali, ce pot fi constante sau ritmice. Pot aparea, de asemenea, o crestere generalizata a tonusului muscular. Pentru a contracara aceste reactii se folosesc medicamente antiparkinsoniene de tip anticolinergic. Metoclopramidul poate induce o reactie hipertensiva acuta la pacientii cu feocromocitom.

Compozitie:

Acetilsalicilat de lizina 1 620 mg echivalentul a 900 mg aspirina; clorhidrat de metoclopramid 10,500 mg echivalentul a 10 mg metoclopramid baza; excipienti (glicina, aspartam, aroma de lamaie).

Mod de admnistrare:

Se administreaza un plic la aparitia primelor semne precursoare ale migrenei. Daca este necesar, administrarea se poate repeta la interval de cateva ore. A nu se administra mai mult de 3 plicuri in 24 de ore. Se varsa pudra intr-un pahar, se adauga apa; dizolvarea completa se obtine rapid.

MIGPRIV, PULBERE - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate