ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

MILGAMMA N CAPSULE < Medicamente care incep cu litera M < Dictionar Medicamente


combinatii

Indicatii:

Afectiuni neurologice inflamatorii si dureroase ca de ex. polineuropatia diabetica si alcoolica, migrena, contractii musculare dureroase (sindroame radiculare, sindrom de coasta cervicala, sindrom umar-mana) herpes zoster, pareza faciala, in convalescenta si geriatrie.
Informatii pentru pacient: Vitaminele din complexul B sunt folosite nu doar pentru corectarea unor stari deficitare, ci au in doze ridicate si alte proprietati farmacologice, care explica efectele antialgice si regenerative, obtinute prin Milgamma N. Benfotiamina este forma liposolubila a vitaminei B1, care constituie o imbunatatire prin faptul ca resorbtia este de cateva ori mai buna decat cea a unor cantitati egale de vitamina B1 clasica, hidrosolubila. Dupa resorbtie, benfotiamina este transformata in organism in vitamina B1. Aceasta regleaza metabolizarea hidratilor de carbon, care are importanta deosebita in metabolismul nervos. Vitamina B6 regleaza metabolizarea proteinelor, lipidelor si hidratilor de carbon. Vitamina B12 este indispensabila pentru metabolismul celular, o vascularizatie normala si pentru functionarea sistemului nervos. Regleaza productia proprie a acizilor nucleici si ca atare dezvoltarea altor nuclei celulari.

Contraindicatii:

Suspiciune de hipersensibilitate la tiamina.

Precautii

Sarcina si alaptare: La doze zilnice de vitamina B6 de pana la 25 mg nu exista retineri. Deoarece preparatul contine 90 mg/capsula de vitamina B6 nu este indicata administrarea in sarcina si alaptare.
Interactiuni medicamentoase: Doze terapeutice de vitamina B6 pot slabi efectul L-dopa. Alte interactiuni exista cu izoniazida, D-penicilamina si cicloserina.
Reactii adverse:

In cazuri izolate pot aparea reactii de hipersensibilitate (eritem, urticarie).

Compozitie:

O capsula contine componenti activi: 40 mg benfotiamina, 90 mg piridoxinhidroclorid, 250 µg ciancobalamina. Alti componenti: grasime solida, lecitina de soia, glicerol, hidrogenfosfat de Ca, etilvanilina, coloranti E 171, E 172.


Mod de administrare:

Daca nu exista alta indicatie, se administreaza 3-4 capsule pe zi. In cazuri mai usoare si efect deosebit de bun se administreaza 1-2 capsule /zi. Capsulele se ingereaza nemasticate, dupa masa, cu putin lichid.
Conservare: A se feri de expunere directa la soare si de o temperatura de peste 25C. Este interzisa folosirea preparatului dupa data expirarii.

MILGAMMA N, CAPSULE - medicamente care incep cu litera M - dictionar medicamente - startsanatate