ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

NEOTON PULB INJ < Medicamente care incep cu litera N < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Deficit al activitatii musculaturii striate. Coadjuvant in tratamentul afectiunilor cardiace, dar nu substituie terapia cardiokinetica. Se adauga in solutia cardioplegica, avand rol de protectie in chirurgia cardiaca.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate cunoscuta fata de substanta activa.

Precautii:
Administrarea intravenoasa rapida a doze mai mari de 1 g creatin-fosfat poate produce o scadere a tensiunii arteriale. A nu se tine la indemana copiilor.

Actiune:
Creatin-fosfatul joaca un rol fundamental in mecanismul energetic al contractiei musculare. El actioneaza ca o rezerva energetica la nivelul miocardului si musculaturii striate si este folosit pentru resinteza ATP-ului, a carui hidroliza elibereaza energia necesara procesului contractil actinomiozinic. O eliberare insuficienta de energie datorata incetinirii proceselor oxidative este una dintre cauzele principale ale declansarii si producerii distrugerilor celulei miocardice. Un nivel necorespunzator de creatin-fosfat se manifesta clinic prin scaderea fortei de contractie si prin scaderea capacitatii de refacere functionala a inimii. in afectiunile miocardice exista o stransa corelatie intre nivelul compusilor fosforilati macroergici celulari, durata de viata a celulei miocardice si capacitatea de refacere a functiei contractile. Conservarea compusilor fosforilati macroergici reprezinta, deci, o etapa primara a tuturor metodelor utilizate pentru limitarea deficitului miocardic si constituie baza protectiei metabolice a inimii. Experimentele clinice pe animale si om, in cardioplegie, au demonstrat rolul creatin-fosfatului si capacitatea lui de protectie a miocardului. Actiunea cardioprotectoare a creatin-fosfatului este legata de stabilizarea sarcolemei, de pastrarea nivelului de adenin nucleotide prin inhibarea catabolismului enzimatic al nucleotidelor. Creatin-fosfatul poate corecta starile de stres metabolic prin influentarea in sens pozitiv a rezervelor energetice, exprimandu-se clinic printr-o mai buna toleranta la efort si in unele situatii, prin corectarea functiei batmotrope alterate.

Administrare:
Fiole de 500 mg: 1 fiola i.m. sau i.v. o data sau de doua ori pe zi, in functie de indicatiile medicului. Flacoane flebo de 1 g: 1 flacon, administrat in perfuzie timp de 35-45 de minute, o data sau de doua ori pe zi, in functie de indicatiile medicului. Cardioplegie: pentru protectia miocardului in timpul actului chirurgical, se adauga 10 mM/l creatin-fosfat, la solutia cardioplegica standard.
NEOTON, PULB. INJ. - medicamente care incep cu litera N - dictionar medicamente - startsanatate