ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

NORBETALON FIOLE < Medicamente care incep cu litera N < Dictionar Medicamente


nandrololum

Indicatii:

Osteoporoza (senila si postclimacterica); stari de casexie si epuizare fizica; convalescenta dupa boli consumptive; arsuri intinse; dupa cura prelungita cu corticosteroizi; dupa radio- si chimioterapie antineoplazica; in plagile atone si consolidare intarziata a calusului osos; in hepatopatii cronice si uremie (pentru stimularea sintezei proteinelor); cancer mamar metastatic la femei; unele forme de nanism hipofizar; anemii feriprive rezistente la tratamentul cu preparate de fier; unele miopatii; retinopatie diabetica.

Contraindicatii:

Carcinomul de prostata si mamar; nefroza sau nefrita grava; adenom de prostata, insuficienta hepatica, hepatita acuta si cronica; prepubertate, femei tinere.

Precautii:

Prudenta in caz de diabet, deoarece steroizii anabolizanti cresc toleranta la glucoza si scad nevoia de insulina si medicamente hipoglicemiante. Norbetalon in doze mari accelereaza osificarea prematura a cartilajului de crestere si o crestere staturala incompleta. Norbetalon poate produce disfunctii hepatice.
Sarcina si alaptare: Nu se administreaza in sarcina (pericol de masculinizare a fatului), se evita in alaptare.
Interactiuni medicamentoase: Solutia injectabila de Norbetalon nu se amesteca cu alte solutii injectabile sau perfuzabile. Este incompatibila cu agenti oxidanti. Fenobarbitalul ii poate reduce efectele prin marirea metabolismului hepatic (inductie enzimatica). Norbetalon potenteaza actiunea hipoglicemiantelor.
Supradozare: Toxicitatea fenilpropionatului de nandrolona este redusa. Nu exista date referitoare la simptomele care ar putea aparea in caz de supradozare.

Reactii adverse:

La copii de sex masculin poate accelera instalarea pubertatii; la femei cu predispozitie ereditara poate determina un inceput de virilizare (hirsutism, ingrosarea vocii etc.), reversibil prin sistarea administrarii. Se mai pot observa tulburari ale ciclului menstrual. La ambele sexe: greata, modificari ale libidoului (exagerarea sau diminuarea), acnee (in special la femei si la baietii impuberi), sangerari la bolnavii tratati cu anticoagulante, modificari ale unor indici biochimici (cresterea colesterolului seric, alterarea tolerantei la glucoza, retentie de sodiu, clor, apa, potasiu, fosfati si calciu etc.).

Compozitie:

1 ml solutie uleioasa contine 25 mg fenilpropionat de nandrolona.

Actiune

Norbetalon este un anabolizant sintetic, derivat de testosteron, cu efecte androgenice mult mai mici decat cele ale acestuia, ceea ce constituie un avantaj, deoarece poate fi administrat la femei in perioada de activitate sexuala, precum si la copii. Norbetalon activeaza sinteza proteinelor, pozitivand balanta de azot (cu conditia unui aport suficient de calorii si proteine). Stimuleaza fixarea calciului la nivelul tesutului osos. Inhiba activitatea gonadotrofica hipofizara cu influenta directa posibila asupra testiculului. Efectul anabolizant se instaleaza dupa o latenta de 3-4 zile, actiunea preparatului fiind prelungita (7-10 zile). In doze terapeutice, Norbetalon nu determina modificari functionale hepatice, nici colestaza.
Farmacocinetica: Norbetalon se absoarbe incet de la locul de administrare in sange, se metabolizeaza in ficat si se elimina prin urina.

Mod de administrare:

Preparatul se injecteaza intramuscular profund. Adulti: 25-50 ml (1-2 fiole la 7 zile). In cancerul de san metastatic, anemii rezistente si alte afectiuni severe se pot administra pana la 100 ml (4 fiole) la 7 zile. Copii de 2-13 ani: 1/2 fiola la 2-4 saptamani. Durata tratamentului variaza in functie de raspunsul organismului si de eventuala aparitie a unor reactii adverse.

NORBETALON, FIOLE - medicamente care incep cu litera N - dictionar medicamente - startsanatate