ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

ORGASEL 50 CAPSULE < Medicamente care incep cu litera O < Dictionar Medicamente
Indicatii: Tratamentul cu seleniu este indicat in combaterea stresului oxidativ provocat de radicalii liberi, anume la: Boli cardiovasculare (sindromul de reperfuzie postischemic, ischemie cardiaca, infarct miocardic, cardiopatie ischemica, miocardiopatie alcoolica).

Geriatrie: tratamentul fenomenelor de imbatranire accelerata ( reumatism evolutiv, cataracta, dementa senila, psihopatie senila). Boala cronica de ficat si pancreas ( hepatita cronica de natura toxica , hepatita cronica virala, ciroze, pancreatita cronica). Boala de iradiere . Hipotiroidie insotita de tulburari cardiace . Distrofii musculare . Tratamentul cu Orgasel este indicat in stari de deficit fiziologic (eforturi fizice mari la sportivi , convalescenti, astenici). Intoxicatii cronice (alcoolism cronic, tabagism , intoxicatii cu ozon, otraviri cu metale grele, pesticide si diversi poluanti); Emfizem pulmonar; Depresii imunologice. Orgasel se mai recomanda si ca aditiv alimentar la omul sanatos pentru prevenirea aterosclerozei si imbatranirii precoce .

Compozitie: O capsula contine: Drojdie seleniata 0,050 grame (echivalent a 50 mcg seleniu ); Excipiens q.s. pentru o capsula 0,450 grame.

Actiune farmacoterapeutica: Seleniul este un microelement esential organismului uman. El intervine ca antioxidant major in protectia celulara fata de actiunea stresului oxidativ. Seleniul are actiune antitoxica si antiinfectioasa. Participa la activarea hormonilor tiroidieni si in procesele de fertilitate. Este implicat in metabolismul prostaglandinelor si in modelarea raspunsului imun . Rolul terapeutic esential il exercita prin intermediul glutation -peroxidazei selenodependente, enzima-cheie in neutralizarea radicalilor liberi.

Posologie si mod de administrare: Doza zilnica este de 1-3 capsule timp de 30-90 zile. Dupa o pauza de 30 zile se poate repeta. Efectul este imbunatatit daca tratamentul se asociaza cu vitaminele din grupul C si E.

Reactii adverse: Nu au fost semnalate reactii adverse, totusi literatura de specialitate semnaleaza intoxicatii la doze de peste 10 ori mai mari decat cele optime (caderea parului , tremor, slabiciune musculara ). Nu se recomanda la copii si gravide.

Forma de prezentare: Cutii cu 30 capsule operculate a 0,050 g drojdie seleniata.

Conditii de pastrare: Se pastreaza la racoare, ferit de lumina.
Valabilitate: Un an de la data fabricarii.

Producator: Hipocrate
ORGASEL - 50, capsule - medicamente care incep cu litera O - dictionar medicamente - startsanatate