ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

PIROXICAM COMPRIMATE < Medicamente care incep cu litera P < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Reumatism degenerativ si inflamator, artroza, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoietica; patologia disco-vertebrala; inflamatii si edeme posttraumatice, in ORL si stomatologie; guta.

Contraindicatii:
Ulcer gastric sau duodenal activ, hipersensibilitate la piroxicam.

Precautii:
Se administreaza cu prudenta la pacientii cu antecedente de ulcer gastric sau duodenal, colita ulceroasa si antecedente de tulburari hematologice sau de coagulare.Sarcina si alaptare: Nu se administreaza la gravide, in special in ultimul trimestru de sarcina; se administreaza cu prudenta in alaptare.Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Pacientii trebuie atentionati sa nu manevreze masini sau sa conduca autovehicule daca pe durata tratamentului prezinta simptome de ameteala.

Reactii adverse:
Pot aparea tulburari gastrointestinale (pirozis, greata, anorexie, constipatie), reactii de hipersensibilizare, cresteri tranzitorii ale valorilor transaminazelor. Riscul este crescut in cazul utilizarii dozelor mari, pe perioade mai indelungate, rar ameteli, tinitus, cefalee.

Compozitie:
1 comprimat contine 20 mg piroxicam.

Actiune:
Antiinflamator nesteroidian, din clasa derivatilor de oxicam. Antiinflamator, analgezic, antipiretic prin inhibarea sintezei de prostaglandine; inhiba migrarea elementelor celulare catre focarul inflamator, scade agregarea trombocitara.

Administrare:
1 comprimat/zi, doza putand fi crescuta la 2 comprimate/zi, in functie de evolutia simptomatologiei. in atacul de guta se administreaza 2 comprimate/zi, in doza unica sau divizat timp de 4-6 zile, apoi cate 1 comprimat/zi. Se recomanda evitarea asocierii cu acid acetilsalicilic.
PIROXICAM, COMPRIMATE - medicamente care incep cu litera P - dictionar medicamente - startsanatate