ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

PROSOM TABLETE < Medicamente care incep cu litera P < Dictionar Medicamente


Estazolam

Indicatii

Utilizarea pe termen scurt in insomnia caracterizata de dificultate in adormire, treziri frecvente si/sau treziri dimineata devreme.

Contraindicatii

Sarcina. Utilizarea in timpul travaliului, nasterii si lactatiei.

Precautii

Utilizati cu precautie la varstnici sau pacientii debilitati, la cei cu insuficienta hepatica sau renala, functie respiratorie compromisa, depresie sau tendinte de suicid. Siguranta si eficacitatea nu au fost determinate la pacientii cu varsta mai mica de 18 ani.
Observatii pentru pacient – familie: Folositi mijloace contraceptive; intrerupeti medicatia inainte de a ramane insarcinata. Nu efectuati activitati ce necesita atentie sporita pana la epuizarea efectului; capacitatea de a folosi masini sau a conduce autovehicule poate fi afectata. Evitati consumul de alcool si medicamente FR; fumatul poate afecta absorbtia medicamentului. Luati medicamentul conform indicatiilor; poate induce dependenta fizica/psihica. Nu intrerupeti brusc medicatia; dupa tratament prelungit, intrerupeti lent. Identificati existenta unor factori cauzali; luati in considerare metode alternative de inducere a somnului.
Evaluarea si controlul terapiei; Stabiliti istoricul de depresie, tendinte suicide sau probleme respiratorii. Monitorizati functia hepatica si renala; reduceti doza la varstnici si pacientii debilitati, precum si la cei cu insuficienta renala si hepatica. Identificati eventualele cauze de insomnie; testati metode nefarmacologice alternative pentru inducerea somnului. Medicamentul poate creste durata si calitatea somnului pentru circa 12 saptamani; evaluarea trebuie continuata.

Actiune

Hipnotic, benzodiazepina. Concentratia plasmatica maxima: 2 h. T ½: 10-24 h. Clearence-ul este crescut la fumatori comparativ cu nefumatorii. Este metabolizat la nivel hepatic si este excretat in principal prin urina.

Mod de administrare

Tablete: Adulti: 1 mg la culcare (desi unii pacientii pot avea nevoie de 2 mg). Doza la pacientii mici sau varstnici debilitati este de 0,5 mg. Nu este recomandata sau necesara utilizarea prelungita.

PROSOM TABLETE - medicamente care incep cu litera P - dictionar medicamente - startsanatate