ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

SINTOFOLIN FIOLE < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii:
Amenoree primara si secundara, oligomenoree, dismenoree, frigiditate, avort habitual, hipoplazie uterina si mamara, menopauza naturala sau prin castrare, cu toate fenomenele asociate (obezitate, hipotensiune arteriala, tireotoxicoza, fenomene artritice), colpite senile, prurit anovulvar, psoriazis, acnee, inhibarea lactatiei.

Contraindicatii:
Tumori ale uterului si sanului, inflamatii acute ale anexelor, hiperfoliculinemie, tuberculoza pulmonara evolutiva, epilepsie, insuficienta hepatica.

Precautii:
Nu se administreaza in saptamana care precede menstrele, in adenom pituitar (risc de hemoragie), la femei cu antecedente tromboembolice trecute de 35 ani sau dupa cezariana.Sarcina si alaptare: Nu se administreaza in lactatie.

Reactii adverse:
Rar, la administrarea indelungata cresc frecventa afectiunilor tromboembolice, hipertensiune arteriala, afectarea ficatului, calculoza biliara.

Compozitie:
1 fiola a 2 ml solutie uleioasa contine 5 mg diacetat de hexoestrol. 1 fiola a 5 ml solutie uleioasa contine 20 mg diacetat de hexoestrol.

Actiune:
Diacetatul de hexoestrol este un estrogen sintetic. El are aceeasi actiune cu estrogenii naturali, ducand la maturarea aparatului genital feminin si in special determinand proliferarea mucoasei uterine, ajuta dezvoltarea miometrului in hipoplaziile uterine, dezvolta caracterele sexuale secundare, produce proliferarea straturilor superficiale ale mucoasei vaginale. in timpul sarcinii se pare ca are actiune trofica asupra trofoblastului, echilibrand secretiile insuficiente de steroizi sexuali in avortul endocrin. in doze mari produce inhibitie hipofizara.

Administrare:
Oligomenoree: 1-2 mg/zi, timp de 10-15 zile, in prima jumatate a ciclului menstrual. Amenoree: medicatia se va administra in prima parte a ciclului (17-20 zile). Din ziua a 17-a se va administra progesteron 10-20 mg, zilnic sau la 2 zile, timp de 4-6 zile. Avortul habitual prin insuficienta estrogenica de sarcina: se injecteaza doze mult mai mari, putand ajunge pana la 40 mg/zi si pe doza. Climacteriul natural sau prin castrare chirurgicala: 1-2 mg/zi, timp de 10-15 zile si se va repeta tratamentul la interval de 4-5 saptamani. Colpite senile: zilnic 1-2 mg timp de 10-12 zile.
SINTOFOLIN, FIOLE - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate