ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

SPORANOX < Medicamente care incep cu litera S < Dictionar Medicamente
Indicatii: Candidoza vulvo-vaginala, pitiriasis versicolor, dermatofitii, keratite fungice si candidoza orala.

Prezentare farmaceutica: Capsule continand 100 mg itraconazol (cutii cu 15 buc.).

Actiune terapeutica:
Antimicotic sintetic, derivat triazolic cu spectru larg de actiune. Itraconazol este activ fata de: dermatofiti (Trichophyton spp., Microsporum spp., Epidermophyton floccosum), levuri (Candida spp., Pityrosporum spp.) si alte ciuperci. Itraconazolul altereaza sinteza ergosterolului in celulele fungice, exercitand astfel efect antifungic . Concentratia plasmatica maxima de 150 mg/ml se realizeaza la un interval de 3-4 ore dupa administrarea per os a unei doze de 100 mg Sporanox. Eliminarea plasmatica este bifazica si timpul de injumatatire final este de 24 de ore. Produsul circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 99,8%. Gradul de fixare in tesuturile keratice este de 5 ori mai mare decat cel plasmatic si eliminarea itraconazolului este legata de regenerarea epidermica. Concentratia terapeutica de substanta in piele ramane timp de 2-4 saptamani dupa un tratament de 4 saptamani. Substanta apare in sebum si in sudoare . In tesutul vaginal doza terapeutica persista 2 zile dupa un tratament de 3 zile cu 200 mg itraconazol/zi. Substanta este metabolizata la nivel hepatic intr-un mare numar de metaboliti. Excretia substantei se face prin fecale (3-18%), prin urina (0,03%), sub forma activa si ca metaboliti inactivi (40%).

Mod de administrare: Schemele de tratament sunt urmatoarele: candidoza vulvo-vaginala: 2 capsule dimineata si seara, o zi; pitiriasis versicolor: 2 capsule o data pe zi la 7 zile; tinea corporis, tinea cruris: 1 capsula zilnic, 15 zile; tinea pedis, tinea manus: 1 capsula zilnic, 15 zile; candidoza orala: 1 capsula, 15 zile. keratite fungice: 2 capsule o data pe zi, 21 de zile.

Reactii adverse: in general, efectele adverse apar la aproximativ 7,1% din pacientii tratati si constau in: greata, algii abdominale, dispepsie.

Contraindicatii: Femei in cursul sarcinii, alergie la produs.








SPORANOX - medicamente care incep cu litera S - dictionar medicamente - startsanatate