ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

TIBERAL FIOLE < Medicamente care incep cu litera T < Dictionar Medicamente

ornidazolum

Indicatii

Recomandat in urmatoarele afectiuni: infectii cu bacterii anaerobe - septicemii, meningite, peritonite, avort septic si endometrite; trichomonaza (provocata de Trichomonas vaginalis) - vaginite, vulvite, uretrite; amibiaza - in toate infectiile intestinale provocate de Entamoeba histolytica (inclusiv dizenteria amibiana), precum si in toate formele de amibiaza extraintestinala (in special abcesul amibian al ficatului); lambliaza.

Contraindicatii

Tiberal nu se administreaza pacientilor care prezinta tulburari ale sistemului nervos central si hipersensibilitate la acest produs si in primele luni de sarcina, daca nu este absolut necesar.

Reactii adverse

Tiberal este in general bine tolerat. Pot aparea uneori vertije, cefalee, tulburari gastro-intestinale.

Compozitie

Fiole a 3 ml continand 500 mg ornidazol (cutie cu 5 fiole).

Actiune

Amoebicid, trichomonacid, lambliacid, antiparazitar, cu spectru larg, eficace in vivo si in vitro impotriva urmatorilor paraziti: Trichomonas vaginalis, Entamoeba histolytica si Giardia lamblia (intestinalis).

Mod de administrare

Se foloseste in perfuzii i.v. Pentru obtinerea unei solutii perfuzabile, se dilueaza o fiola de Tiberal in 125 ml solutie de: glucoza 5% si 10 %, levuloza 5%, clorura de sodiu 0,9% sau clorura de sodiu 0,45% + glucoza 2,5%. In tratamentul infectiilor cu bacterii anaerobe, la inceput se administreaza 1-2 fiole in perfuzii si se continua cu 1 fiola la 12 ore, timp de 5-10 zile. Imediat, daca starea bolnavului permite, se trece la administrare parenterala sau orala (1 comprimat a 500 mg la 12 ore).
In profilaxia infectiilor cu bacterii anaerobe se administreaza 1-2 fiole sau comprimate a 500 mg inaintea interventiilor chirurgicale, apoi 500 mg la 12 ore, timp de 3-5 zile.
La copii se administreaza 20-30 mg/kilocorp/zi.

TIBERAL, FIOLE - medicamente care incep cu litera T - dictionar medicamente - startsanatate