ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

TRANXENE CAPSULE 5 MG SAU 10 MG < Medicamente care incep cu litera T < Dictionar Medicamente
Indicatii terapeutice: Anxiolitic din grupa benzodiazepinelor. Este recomandat in anumite stari de anxietate.


Contraindicatii:

Alergie la benzodiazepine; insuficienta respiratorie; miastenie.

Precautii: Maladii hepatice , renale sau musculare (miastenie), sarcina sau alaptare . Pentru a evita eventualele interactiuni dintre medicamente trebuie sa semnalati totdeauna medicului orice alt tratament in curs. Alcool : Nu se recomanda consumarea bauturilor alcoolice in timpul tratamentului.

Efecte asupra capacitatii de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor: Posibilitatea de aparitie a somnolentei si de diminuare a reflexelor determina nesiguranta in conducerea vehiculelor si in manevrarea masinilor si a utilajelor ce prezinta risc in functionare. Nu lasati niciodata medicamentul la indemana copiilor .

Reactii adverse: Somnolenta, tulburari de memorie , eruptii cutanate , ameteli .

Mod de administrare: La adulti, doza uzuala este de 5 pana la 30 mg/zi. La varstnici se recomanda diminuarea dozei. Doza variaza de la o persoana la alta. Doza nu depinde de gravitatea tulburarilor, ci de reactiile fiecaruia. In general, durata tratamentului variaza de la cateva zile pana la cateva saptamani. Atentie! Anxietatea poate avea diferite cauze si nu necesita intotdeauna administrarea unui medicament . Orice tratament cu benzodiazepine poate determina o stare de dependenta fizica si psihica. Aceasta este favorizata de durata tratamentului, de doza , de asocierea cu alte anxiolitice, hipnotice sau alcool . Intreruperea tratamentului poate fi insotita de un fenomen de sevraj ( insomnie , cefalee, agitatie). Oprirea progresiva a tratamentului permite evitarea acestor efecte. Intreruperea tratamentului: in unele cazuri, intreruperea tratamentului trebuie facuta progresiv, cu diminuarea succesiva a dozelor la interval de cateva zile. O intrerupere brusca dupa un tratament prelungit poate determina aparitia iritabilitatii si tulburari ale somnului pentru cateva zile. Aceste tulburari dispar spontan . Este absolut necesar sa respectati prescriptia medicala si sa nu prelungiti tratamentul peste perioada hotarata de medic .

Forma de prezentare: Flacoane cu 30 capsule. Valabilitate: Nu utilizati dupa data limita inscriptionata pe ambalaj.

Producator: Sanofi Winthrop
TRANXENE, capsule 5 mg sau 10 mg - medicamente care incep cu litera T - dictionar medicamente - startsanatate