ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VALTREX < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii: Valtrex este indicat pentru tratamentul herpesului zoster (vezicule). Valtrex accelereaza disparitia durerii: reduce durata episodului si proportia pacientilor cu 1 luna sau durere persistand sau
reaparand dupa 3 luni, sau durere
asociata cu leziune tisulara
progresiva. Durerea somatogena
(organica) este durerea explicata
prin-tr-o cauza organica. Durerea
psihogena apare fara o patologie
organica asociata. Durerea somatica
poate fi nociceptiva (declansata
prin activarea fibrelor nervoase
senzitive. Cand sunt afectati
nervii somatici, durerea este
resimtita tipic, ca durere continua
sau ca presiune) sau neuropatica
(se produce prin disfunctionalitati
în sistemul nervos;
se crede
ca este declansata de procese
somatosenzitive aberante în
sistemul nervos periferic, în
sistemul nervos central sau în
ambele)")'>durere asociata herpesului, care include atît neuralgia acuta, cât si cea postherpetica.

Contraindicatii:
Valtrex este contraindicat la pacientii cu hipersensibilitate la valaciclovir, Aciclovir sau orice alt component al tabletei.

Precautii:
Utilizarea la pacientii în vîrsta: Modificarea dozei nu este necesara la pacientii în vîrsta numai daca functia renala este serios afectata. Hidratarea adecvata trebuie mentinuta. Utilizarea în afectiuni renale: Doza de Valtrex trebuie modificata la pacientii cu afectare semnificativa a functiei renale (vezi dozajul în afectiuni renale). Mutagenicitate: Rezultatul testelor de mutagenicitate in vitro si in vivo indica faptul ca valaciclovir nu pare sa prezinte un risc genetic pentru oameni. Carcinogenicitate: Valaciclovir nu este carcinogenetic în testele biologice efectuate pe soareci si sobolani. Teratogenicitate: Valaciclovir nu este teratogenic la soareci si iepuri. Administrarea subcutanata de valaciclovir în studii internationale omologate nu a produs efecte teratogenice la soareci si iepuri. În studii aditionale la soareci, anormalitati fetale au fost observate la doze subcutanate ce determinau nivele plasmatice de 100 g/ml si toxicitate materna. Fertilitate: Valaciclovir nu afecteaza fertilitatea la soarecii masculi sau femele care au primit tratament oral . Graviditate: Nu exista date despre folosirea Valtrex în sarcina. Valtrex se va administra în sarcina doar daca potentialul beneficiu pentru mama este mai mare decât posibilul risc pentru fat. În studii prospective nu s-a observat o crestere a incidentei defectelor de nastere la aproximativ 300 femei expuse la Aciclovir pe cale sistemica (majoritatea dozelor orale erau de 800 pâna la 1000 mg pe zi) în cursul primului trimestru de sarcina, în comparatie cu incidenta la nivelul populatiei generale. Defectele raportate au aratat ca nu exista o etiologie comuna. Dupa administrarea de Valtrex 3000 mg zilnic, suprafata acoperita de Aciclovir sub curba concentratiei plasmatice în functie de timp (AUC) este de aproximativ 4 sau 5 ori mai mare decât cea rezultata în urma administrarii de Aciclovir oral 800-1000 mg pe zi. Sarcina si alaptare : Nu exista date disponibile despre excretia Valaciclovir în laptele matern. Se recomanda precautie daca Valtrex este administrat la femeia gravida. Aciclovir a fost detectat în laptele matern în concentratii de 0,6-4,1 ori comparativ cu concentratia plasmatica. Se estimeaza ca în urma administrarii a 200 mg Zovirax de 5 ori pe zi, concentratia plasmatica stabila maxima este 3,1 mMol (0,7 g/ml ). Aceasta poate potential supune fatul la o concentratie de 1 mg/zi. Cu toate acestea Zovirax este utilizat pentru tratamentul herpesului simplex neonatal la doza intravenoasa de 30 mg/kilocorp/zi.

Reactii adverse:
Valtrex a fost bine tolerat în timpul studiilor clinice când a fost utilizat pentru tratamentul herpesului zoster . Cele mai obisnuite reactii adverse au fost durerea de cap de intensitate medie si greata, dar acestea au fost raportate într-o proportie similara la pacientii tratati cu valaciclovir, Aciclovir si placebo. Au fost raportate insuficienta renala , anemie hemolitica microangiopatica si trombocitopenie (uneori în combinatie) la pacientii sever imuno -compromisi care au primit doze mari (8 g pe zi) de valaciclovir pentru perioade lungi de timp în cursul studiilor clinice. Aceste constatari au fost observate si la pacientii netratati cu valaciclovir dar care prezentau aceleasi conditii concurente.

Actiune:
La om, valaciclovir este rapid si aproape complet transformat în Aciclovir probabil de enzime ca valaciclovir hidrolaza . Aciclovir este un inhibitor specific al virusului herpetic cu activitate in vitro împotriva virusului herpes simplex (HSV) tip 1 si 2, virusului varicela zoster (VZV), citomegalovirului (CMV ), virusului Epstein-Barr (EBV ) si virusului herpes uman 6 (HHV-6). Aciclovir inhiba sinteza ADN - ului virusului herpetic imediat ce a fost fosforilat la forma activa trifosforica. Prima etapa a fosforilarii necesita actiunea unei enzime specifice virusului. În cazul virusurilor HSV, VZV si EBV aceasta enzima este timidinkinaza virala (TK), care este singura prezenta în celulele infectate cu virus. Selectivitatea este mentinuta la CMV prin fosforilare, cel putin în parte, fiind mediata prin fosfotransferaza genelor producatoare de UL97. Aceasta conditie pentru activarea Aciclovir de catre o enzima specific virala, explica pe larg selectivitatea sa unica. Procesul de fosforilare este completat (conversia de la mono- la trifosfat) de kinaza celulara. Aciclovir trifosfat inhiba competitiv polimeraza ADN - ului viral si încorporarea nucleozidului sau analog determina întreruperea lantului, oprirea sintezei ADN - ului viral si astfel blocarea replicarii virale . Monitorizarea clinica a virusurilor de la pacientii care folosesc Aciclovir în scop terapeutic sau profilactic, a relevat faptul ca virusii cu sensibilitate redusa la Aciclovir sunt extrem de rari la cei imuno -competenti si sunt rar descoperiti la indivizii sever imuno -compromisi (ex. la pacienti cu transplant de organe sau de maduva, la cei ce fac chemoterapie pentru boli maligne si cei infectati cu HIV ). Rezistenta este determinata de fenotipul deficitar al timidin-kinazei, rezultat la un virus care este profund dezavantajat în gazda sa naturala. Rar, reducerea sensibilitatii la Aciclovir a fost descrisa ca un rezultat al alterarii subtile a timidinkinazei virale sau a ADN polimerazei. Virulenta acestor variante seamana cu cea a tulpinii salbatice de virus.

Administrare:
Dozajul la adulti: Pentru tratamentul herpesului zoster se recomanda 1000 mg Valtrex de trei ori pe zi, timp de 7 zile. Dozajul la copii : Nu exista date disponibile. Dozajul la persoane în vîrsta: Modificarea dozajului nu este necesara decât daca functia renala este semnificativ afectata (vezi "Dozajul în afectarea renala "). Hidratarea adecvata trebuie mentinuta. Dozajul în afectiuni renale: Doza de Valtrex trebuie modificata la pacientii cu afectare semnificativa a functiei renale, dupa cum urmeaza: Clearanceul Creatininei Doza de Valtrex 15-30 ml /min 1000 mg de trei ori pe zi < 15 ml /min 1000 mg o data pe zi La pacientii hemodializati cu un clearance al creatininei mai mic decât 15 ml /min, doza de Valtrex recomandata se va administra numai dupa ce hemodializa a fost efectuata. Dozajul în afectiuni hepatice : Modificarea dozei nu este necesara la pacientii cu ciroza usoara sau moderata (functia de sinteza hepatica mentinuta). Datele farmacocinetice la pacientii cu ciroza hepatica avansata (functia de sinteza hepatica afectata si dovezi de sunt porto -sistemic) nu indica necesitatea ajustarii dozelor, cu toate ca experienta clinica este limitata. Dozajul la grupe speciale de pacienti: Nu se recomanda un dozaj specific . Monitorizare: Nu este necesara monitorizare. Instructiuni pentru utilizare: Nu exista instructiuni speciale.

Doza: 500mg
Ambalaj: Cutie x 1 blist. x 10 compr.; (2 ani)
Firma producatoare: GLAXO WELLCOME
VALTREX - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate