ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

VINCAMINA < Medicamente care incep cu litera V < Dictionar Medicamente
Indicatii terapeutice. Tratament simptomatic al deficitului patologic cognitiv si neurosenzorial cronic al pacientilor varstnici (cu exceptia bolii Alzheimer si a altor tipuri de demente).

Drajeuri 10 mg

Compozitie:
Un drajeu contine vincamina 10 mg si excipienti: nucleu - lactoza, gelatina, carboximetilceluloza sodica, talc, stearat de magneziu ; strat de drajefiere - polividona K25, zahar , talc, gelatina, ceara galbena, ceara Camauba.

Grupa farmacoterapeutica:
Vasodilatatoare periferice.

Contraindicatii:
Hipersenstiilitate la vincamina sau la oricare dintre excipientii produsului. Tumori cerebrale cu hipertensiune intracraniana.

Precautii:
Administrarea vincaminei poate provoca torsada varfurilor. Ca urmare, trebuie avute in vedere conditiile care predispun la aparitia torsadei varfurilor:
- hipokaliemie -in caz de antecedente de hipokaliemie, inclusiv cea indusa de medicamente administrate concomitent, este necesara corectarea kaliemiei inainte de inceperea administrarii vincaminei;
- bradicardie, indiferent de etiologie;
- tulburari de conducere atrio-ventriculare;
- alte aritmii, indeosebi bradiaritmii - se recomanda utilizarea cu prudenta a vincaminei, sub supraveghere atenta. Torsada varfurilor este o tulburare de ritm care poate fi provocata de anumite antiaritmice sau alte medicamente.
Hipokaliemia (indusa ce diuretice hipokaliemiante, laxative stimulante, amfotericina B i.v., gluco - si mineralo-corticoizi, tetracosactid) este un factor favorizant al torsadei varfurilor, ca si bradicardia si interval QT prelungit preexistent congenital sau dobandit . Medicamentele care pot provoca torsada varfurilor sunt:
- antiaritmice - amiodafona, bretiliu, disopiramida, chinidina, sotalol ;
- alte medicamente - astemizol, bepridil, eritromicina i.v., halofantrina, pentamidina, sparfloxacina, sultoprida, terfenadina, vincamina.

Interactiuni:
Asocieri contraindicate: - medicamente care induc torsada varfurilor (antiaritmice -amiodarona, bretiliu, risopiramida, chinidina, sotalol - si alte medicamente -bepridil, eritromicina i.v., sultoprida) - risc marcat de tulburari ventriculare, indeosebi torsada varfurilor. Asocieri nerecomandate:
- hipokaliemiante - amfotericina B i.v., gluco - si mineralocorticoizi pe cale sistemica, laxative stimulante, tetracosactid, diuretice hipokaliemiante (in monoterapie sau in asociere) - torsada varfurilor (hipokaliemia este un factor favorizant ca si bradicardia si intervalul QT prelungit preexistent); se recomanda prevenirea hipokaliemiei si, daca este necesar, corectarea acesteia, precum si monitorizarea intervalului QT;
- laxative stimulante - se recomanda utilizarea altor laxative;
- medicamente care produc torsada varfurilor (astemizol, halofantrina, pentamidina, sparfloxacina, terfenadina) -risc marcat de tulburari ventriculare, indeosebi torsada varfurilor; in cazul in care asocierea nu poate fi evitata se recomanda supravegherea clinica si electrocardiografica atenta.

Atentionari speciale:
Sarcina si alaptarea - acest medicament este utilizat indeosebi la pacientii varstnici, la care nu mai este posibila instalarea sarcinii absenta datelor clinice concludente, administrarea vincaminei nu este recomandata in timpul sarcinii si alaptari.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje - vincamina nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:
Doza uzuala este de 2 drajeuri Vincamina (20 mg vincamina) administrate oral de 2-3 ori pe zi, fara a depasi 6 drajeuri Vincamina pe zi (60 mg vincamina). Drajeurile trebuie inghitite intregi fara a fi sfaramate, cu putina apa, in timpul meselor.

Reactii adverse:
in timpul tratamentului cu vincamina se poate produce alungirea intervalului QT, cu risc de aparitie a torsadei varfurilor.

Supradozaj:
Pana in prezent nu se cunosc cazuri de supradozaj cu vincamina. In caz de supradozaj se recomada monitorizare clinica si electrocardiograma atenta, tratament simptomatic si de sustinere a functiilor vitale.

Pastrare:
A se pastra la temperatul intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se lasa la indemana copiilor .

Ambalaj:
Cutie cu un blister AI/PVC cu 20 drajeuri.

Producator:
S.C. BIOFARM SA, Romania

A.P.P. Nr. 4995/2004/01

Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata:
S.C. BIOFARM SA, Str. Logofatul Tautu nr. 99, sector 3, Bucuresti, Romania









Vincamina - medicamente care incep cu litera V - dictionar medicamente - startsanatate