ANALIZE MEDICALE DE LABORATOR
Aici gasiti analizele medicale grupate pe categorii precum si detalii generale si specifice pentru categoriile respective.
Selectati o categorie din lista de mai jos:

Dictionar de medicamente online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Dictionar medical online

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Puteti trimite articole cu tema medicala la
adresa de email

Solutie antistress!
Construieste poduri :)

Joc, Construieste podul, Cargo Bridge

Prinde pisica neagra :)
Prinde pisica neagra- Chat Noir - Flash game

Dictionar de medicamente online

Cauta medicamente alfabetic:

XENICAL 120 MG CAPSULE < Medicamente care incep cu litera X < Dictionar Medicamente
Indicatii: Xenical este indicat în tratamentul obezitatii împreuna cu un regim moderat hipocaloric.

Contraindicatii:
Nu trebuie sa folositi Xenical daca suferiti de: sindrom de malabsorbtie cronica (insuficienta absorbtie a substantelor nutritive din tractul digestiv), colestaza (tulburari hepatice ), alergie cunoscuta la orlistat sau oricare dintre componentii prezenti în capsule. Nu trebuie sa alaptati în timp ce luati Xenical. Xenical nu este recomandat în timpul sarcinii. Xenical nu este destinat folosirii la copii .

Precautii:
Informati medicul înainte de a începe tratamentul cu Xenical daca: suferiti de sindrom de malabsorbtie cronica, sunteti alergic la alte medicamente sau alimente , folositi alte medicamente chiar si cele pentru care nu este necesara prescriptia medicala. Scaderea greutatii poate necesita modificarea dozelor medicamentelor folosite pentru alte afectiuni (ca de exemplu pentru colesterol marit sau diabet ). Discutati cu medicul dumneavoastra despre acestea, precum si despre alte medicamente pe care este posibil sa le luati. Scaderea în greutate poate face necesara modificarea dozelor unor medicamente. Pentru a obtine maximum de beneficiu cu Xenical trebuie sa urmati dieta recomandata de medicul dumneavoastra. Ca în orice alt program de control al greutatii, supraconsumul de grasimi si calorii poate anula orice efect de scadere în greutate. Acest medicament poate provoca modificari inofensive în modul de functionare al intestinului, cum ar fi scaune grasoase sau uleioase datorita grasimilor nedigerate din fecale. Posibilitatea aparitiei acestora poate creste daca Xenical este folosit în cadrul unei diete bogate în grasimi . În plus aportul zilnic de grasimi ar trebui repartizat între cele trei mese principale deoarece daca Xenical este administrat la o masa foarte bogata în grasimi posibilitatea manifestarii efectelor gastrointestinale nedorite poate creste. Sarcina si alaptare : Nu trebuie sa folositi Xenical daca sunteti gravida sau intentionati sa ramâneti gravida. Nu trebuie sa va alaptati copilul în timpul tratamentului cu Xenical pentru ca nu se stie daca Xenical trece în laptele matern uman. Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule si a folosi masini: Nu se cunosc efecte ale Xenical asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse:
Alaturi de efectele terapeutice, un medicament poate produce efecte nedorite. Anuntati medicul sau farmacistul cât mai repede daca nu va simtiti bine în timp ce folositi Xenical. Majoritatea efectelor adverse legate de folosirea Xenical se datoreaza actiunii locale asupra tubului digestiv. Acestea, de obicei sunt: necesitatea marita sau urgenta de scaun, flatulenta ( gaze ) cu eliminare de balonare , eliminari uleioase sau scaune grase sau uleioase. Aceste simptome sunt în general usoare, apar la începutul tratamentului, dispar dupa un timp si se produc în special dupa mese cu un continut crescut de grasimi . De obicei dispar daca se continua tratamentul si se urmeaza regimul recomandat. Daca simptomele va îngrijoreaza sau observati alte simptome care nu au fost descrise în acest prospect, trebuie sa informati medicul sau farmacistul.

Compozitie:
O capsula de Xenical contine 120 mg orlistat ca substanta activa. Capsula mai contine si excipienti: celuloza micro -cristalina, amidon glicolat de sodiu, povidona, laurilsulfat de sodiu si talc. Învelisul capsulei este alcatuit din gelatina, indigo carmin (E132), dioxid de titan (E171) si cerneala speciala comestibila.

Actiune:
Xenical este un medicament contra obezitatii. Acesta nu reduce apetitul. Este un inhibitor potent , specific si cu durata lunga de actiune a lipazelor gastrointestinale . Enzimele inactivate nu pot hidroliza grasimile alimentare, fiind astfel posibil ca aproximativ 30% din grasimile consumate la o masa sa treaca prin intestin nedigerate. De aceea corpul dumneavoastra nu va putea folosi aceste grasimi drept sursa de energie si nu le va putea transforma în tesut adipos. În felul acesta medicamentul va va ajuta sa va reduceti greutatea.

Administrare:
Pentru utilizarea acestui medicament respectati indicatiile medicului dumneavoastra, altfel nu veti obtine beneficiul maxim din utilizarea Xenical. Doza de Xenical recomandata este de o capsula de 120 mg la fiecare dintre cele trei mese principale ale zilei. Doza poate fi luata imediat înainte, în timpul sau pâna la o ora dupa masa. Xenical trebuie administrat cu un regim echilibrat, controlat din punct de vedere al caloriilor, bogat în fructe si legume si care sa contina o medie de 30% din calorii sub forma de grasimi . Aportul dumneavoastra zilnic de grasimi , glucide (carbohidrati) si proteine trebuie repartizat între cele trei mese. Aceasta înseamna ca în mod obisnuit veti lua o capsula la micul dejun, o capsula la prânz si una la masa de seara. Pentru a obtine un avantaj maxim, evitati consumul între mese al alimentelor ce contin grasimi , cum ar fi biscuiti, ciocolata sau gustari savuroase. Xenical actioneaza doar în prezenta grasimilor . De aceea daca sariti peste o masa sau aveti o masa ce nu contine grasimi , nu este necesar sa luati Xenical. Anuntati-va medicul daca – indiferent de motiv – nu ati luat medicamentul conform prescriptiei. Altfel medicul s-ar putea gândi ca medicamentul nu este eficient sau nu este bine tolerat si ar putea sa va schimbe tratamentul fara a fi nevoie. Medicul va va întrerupe tratamentul cu Xenical dupa 12 saptamâni daca nu ati pierdut cel putin 5% din greutatea corporala masurata la începutul tratamentului cu Xenical. Medicamentul va fi înghitit cu apa.
XENICAL 120 mg, capsule - medicamente care incep cu litera X - dictionar medicamente - startsanatate