10 alimente pentru inima ta - articole medicale

10 alimente pentru inima taAlimente obisnuite te pot ajuta sa ai o inima sanatoasa. Cea mai eficienta dieta pentru prevenirea bolilor cardiovasculare este cea mediteraneana, compusa in special din peste, cereale integrale si ulei de masline.

Pline cu acizi grasi esentiali Omega-3, fibre si grasimi mononesaturate, urmatoarele 10 alimente va vor ajuta sa va mentineti inima in forma, relateaza LivingHealth.com.

Avocado Adaugati putin avocado la un sandvis sau la salata cu spanac pentru a aduce un aport benefic de grasimi sanatoase in dieta. Plin de grasimi mononesaturate, avocado creste colesterolul bun in organism. "Avocado permite absorbtia altor carotenoizi, in special beta-carotenul si lycopenul - care sunt esentiale pentru sanatatea inimii", spune dr. Sinatra

Spanacul Spanacul contine luteina, folati, potasiu si fibre care pot ajuta inima sa ramana sanatoasa.

Uleiul de masline Plin de grasimi mononesaturate, uleiul de masline scade colesterolul rau si reduce riscul de boli de inima. Alegeti ulei extravirgin sau virgin, pentru ca acestea nu sunt procesate.

Nucile Migdalele si nucile sunt o foarte buna sursa de acizi grasi esentiali Omega-3 si grasimi mono- si polinesaturate.

Fructele de padure Afinele, fragutele si capsunile, sunt fructe care au proprietati antiinflamatoare si reduc riscul de cancer sau boli de inima. "Murele si afinele sunt minunate pentru sanatatea vaselor de sange".

Legumele Cu un continut mare de fibre, pastaile, nautul si fasolea neagra contin acizi grasi esentiali Omega-3, calciu si fibre solubile.

Semintele de in Contin fibre si acizi grasi esentiali Omega-3 si Omega-6. Acoperiti cerealele integral de la micul dejun cu un praf de seminte de in macinate.

Soia Poate reduce colesterolul si, deoarece contine cantitati reduse de grasimi saturate, este o importanta sursa de proteina vegetala, necesara mai ales in dietele pentru sanatatea inimii.

Terciul de ovaz Incepeti ziua cu un castron aburind cu terci de ovaz, care este plin de acizi grasi Omega-3, folati si potasiu. Aceste super-alimente bogate in fibre pot reduce nivelul colesterolului rau si pastreaza arterele curate. Adaugati la cerealele din ovaz felii de banana, pentru un supliment de fibre.

Somonul Bogat in acizi grasi esentiali Omega-3, somonul poate reduce tensiunea arteriala si reduce riscul de formare a cheagurilor de sange. Cel putin doua portii pe saptamana reduc riscul de infarct cu o treime.

Acizii grasi esentiali Omega-3 si Omega-6, continuti de somon, sunt materii grase pe care organismul uman nu le poate sintetiza si de aceea ele trebuie luate din alimentatie.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/10-26-2008/10-alimente-pentru-inima-ta-446472