10 simptome infricosatoare, dar care sunt, de fapt, inofensive - articole medicale

10 simptome infricosatoare, dar care sunt, de fapt, inofensiveOrice schimbare neasteptata in functionarea organismului nostru ne sperie. Ne gandim ca, poate, acela este efectul unei afectiuni mai grave, nedescoperite inca. Cu toate astea, afla ca exista destul de multe semnale de alarma false, simptome infricosatoare la prima vedere, dar de fapt total inofensive.



Chiar daca sangerarile nazale par a fi ceva serios, ele nu anunta vreo afectiune. Mai ales in timpul iernii, se intampla frecvent ca la trecerea de la frig la cald vasele de sange sa se dilate si sa apara o sangerare sporadica.

Aceasta mai poate fi si consecinta administrarii de anticoagulante sau de aspirina, asa ca du-te la medic doar daca sangerarea devine semnificativa.

2. Senzatia de "stele verzi"



Linii ondulate, puncte, senzatia de panza de paianjen, cercuri, toate pot fi incadrate la aceasta categorie. Aceasta reactie apare in general la persoanele de varsta mijlocie, ca urmare a schimbarilor in corpul vitros al ochiului. Nu este cazul sa te ingrijorezi daca aceste episoade se intampla rar si nu apar brusc.

3. Muchii verticale la nivelul unghiei



Aceste ridicaturi care se extind de la cuticula spre varful unghiilor nu semnaleaza nimic grav din punct de vedere medical. Daca unghiile sunt decolorate, deformate sau liniile sunt orizontale, prezinta-te la un consult general.

4. Tremurul mainilor



Foarte multe persoane se sperie la aparitia acestui simptom, asociindu-l cu boala Parkinson. Tremuratul mainilor atunci cand ridici o cana, esti foarte fericit, foarte suparat sau stresat nu indica insa aceasta boala, ci doar o afectiune inofensiva, numita tremor esential.

Daca acesta apare si in starea de relaxare si este insotit de simptome precum dificultati in vorbire, adreseaza-te unui neurolog.

5. Vase de sange sparte la nivelul ochiului



De multe ori, din cauza stresului, a oboselii sau a lucrului la computer, vasele de sange de la nivelul ochiului se sparg. Stranutul, constipatia, administrarea de medicamente anticoagulante sau a suplimentelor de Omega 3 contribuie la aparitia acestui fenomen destul de obisnuit.

Totusi, tine minte ca si hipertensiunea necontrolata si netratata mult timp duce la spargerea repetata a vaselor de sange de la ochi asa ca, in cazul in care simptomul persista, adreseaza-te unui medic.

6. Excrescente la nivelul pielii



Negii sau excrescentele de pe piele sunt, de cele mai multe ori, tumori beninge genetice. Atat femeile, cat si barbatii sunt la fel de predispusi catre acestea, desi persoanele obeze si femeile insarcinate prezinta un risc mai mare. Daca observi o eruptie brusca, prezinta-te la doctor fiindca aceasta ar putea fi un semn al cancerului de colon.

7. Ti se zbate pleoapa



Miochimia sau zbaterea unei pleoape este un simptom comun in randul celor care se confrunta cu stresul, oboseala, care consuma in exces cofeina, medicamente sau alcool. Miochimia mai poate indica, insa, si probleme oculare netratate, asa ca adreseaza-te unui doctor daca simptomul persista. Daca este insotit si de un tic facial nervos, ar putea indica o probleme de natura neurologica.

8. Contractarea involuntara a muschilor in timpul exercitiilor fizice



Schimbarea ritmului si a dificultatii antrenamentului poate duce la contractarea involuntara a muschilor. Este doar o reactie a corpului de a se adapta. Pe langa asta, contractarea involuntara a muschilor poate fi o reactie a lipsei de hidratare. Daca acest simptom este insotit de dureri si ameteli, consulta un doctor.

9. Unghii innegrite



Unghiile innegrite apar in urma solicitarii piciorului sau a practicarii antrenamentului fizic in echipamentul necorespunzator. Astfel, apare vanataia sub unghie, insotita uneori si de sangerare. Desi dureroasa, unghia innegrita nu este periculoasa. Ai grija insa, daca unghia incepe sa se umfle, iar zona de langa sa se inroseasca, du-te la un medic.

10. Iti trosnesc articulatiile



De multe ori, articulatiile "trosnesc" atunci cand ne intindem, cand executam unele miscari, cand ne plimbam etc. In afara de sunetul suparator, nu este nimic ciudat la acest simptom. Prezinta-te la doctor doar daca incheieturile incep sa se umfle si sa te doara.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/afectiuni/10-simptome-infricosatoare-dar-care-sunt-de-fapt-inofensive-1196403