10 trucuri pentru a-ti repara unghiile deteriorate - articole medicale

10 trucuri pentru a-ti repara unghiile deteriorateMulte femei au probeleme cu unghiile. Desi cateodata problemele cu unghiile pot fi ereditare, poti lua unele masuri pentru a le ajuta sa creasca mai lungi, mai puternice si sanatoase.

Daca vei urma sfaturile urmatoare, o sa ai multe sanse de a te mandri cu mainile si unghiile tale.

Daca ai unghii subtiri, inmoaie-le in ulei de masline extravirgin timp de 10-15 minute pe zi, timp de o luna, te sfatuieste She Knoews. Dupa ce ai facut acest lucru timp de o luna, poti incepe sa le inmoi de doua ori pe saptamana. Acest tratament la domiciliu necostisitor te va ajuta sa iti fortifici unghiile deteriorate.

Foloseste o crema pentru cuticule. Astfel, vei ajuta cuticulele uscate si friabile, hranindu-le cu vitamina E. Da-ti cu aceasta crema inainte de a merge la culcare.

Poarta manusi atunci cand faci treaba in casa. Indiferent ca speli vasele, gatesti, faci curatenie sau gradinaresti, trebuie sa porti manusi. Detergentii si produsele de curatat sunt dure pentru unghiile tale si le usuca. Atunci cand lucrezi in gradina solul iti poate afecta unghiile.

Da-ti cu crema de maini in fiecare seara. Cauta o crema cu multe proteine si antioxidanti.

Un strat de lac incolor poate ajuta foarte mult unghiile, pentru ca le protejeaza si le rigidizeaza.

Consuma alimente bogate in biotina. Ai grija ca dieta ta sa fie bogata in alimente ce contin acest nutrient. Printre aceste alimente se numara ficatul, ouale fierte, cerealele integrale, conopida si avocado. In afara altor multor beneficii asupra sanatatii, biotina ingroasa unghiile. De asemenea, daca este nevoie, poti lua si un supliment de biotina.

Nu iti folosi prea mult unghiile. Nu uita ca unghiile tale nu sunt destinate deschiderii dozelor de suc, sa formezi numarul de telefon sau sa tastezi cu ele. Aceste lucruri trebuie sa le faci cu degetele sau cu alte obiecte.

Ia un supliment de multivitamine. Vitaminele sunt esentiale pentru bunastarea ta generala si pot face minuni pentru unghii. Lipsa din organism a vitaminelor A si C si a calciului poate provoca uscarea unghiilor. Consuma multe alimente ce contin calciu si proteine.

Nu folosi prea des solutiile de curatat oja de unghii. Nu folosi acetona de mai mult de doua ori pe luna. De asemenea, nu folosi o solutie de curatat unghiile care contine acetona, deoarece poate dauna unghiilor.

Maseaza-ti unghiile. Astfel vei stimula fluxul sanguin din zona, ajutand unghiile sa creasca mai mult si mai puternice. Foloseste o crema hidratanta si maseaza mainile si cuticulele. De asemenea, fa-ti un obicei din a aplica crema de maini imediat dupa ce te speli.

Bea foarte multa apa. Cu totii stim cat de important este pentru sanatatea ta sa bei multa apa, iar acest lucru este valabil si in cazul unghiilor tale. Daca vei bea multa apa, vei hidrata unghiile uscate, exact asa cum se intampla si in cazul parului si pielii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/01-28-2010/10-trucuri-pentru-a-ti-repara-unghiile-deteriorate-990472