Aditivul E 123 din vinuri si bauturi racoritoare provoaca moarte fetala si cancer - articole medicale

Aditivul E 123 din vinuri si bauturi racoritoare provoaca moarte fetala si cancerAmarantul este un aditiv periculos care se regaseste in alimente sub forma E 123 sau FD&C, RED, No2, Food Red, Azorubina, Acid Red care se adauga in bauturi racoritoare si spirtoase, vinuri si altele.

Amarantul este o planta erbacee cu inflorescenta in forma de spic, cu flori mici rosii sau galbene, catifelate si din ea se obtine un colorant sintentic rosu purpuriu, informeaza editia tiparita a revistei Felicia, de pe data de 15 - 21 octombrie.

Din amarant se obtine un aditiv care este considerat periculos si se poate regasi in creme de fructe pentru placinta, jeleuri, inghetate, icre de peste, conserve cu fructe de mare si supe instant.

Amarantul sub forma de aditiv 123 face parte din categoria aditivilor alimentari al caror consuma nu este recomandat frecvent din cauza efectelor asupra organismului: eczeme, astm, hiperactivitate, sindrom ADHD, moarte fetala, defecte neonatale si cancer.

In Austria, Norvegia, Rusia si SUA este interzis si se foloseste cu restrictie in Franta, Italia si Australia.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-15-2009/aditivul-e-123-din-vinuri-si-bauturi-racoritoare-provoaca-moarte-fetala-si-cancer-919931