Afla ce diete sunt periculoase pentru organismul tau - articole medicale

Afla ce diete sunt periculoase pentru organismul tauOricat de mult ti-ai dori sa slabesti foarte mult si intr-un timp cat mai scurt, trebuie sa ai grija ce dieta alegi, deoarece poti sa iti otravesti organismul cu substantele depozitate in grasime.

Astfel, aceste diete minune, care ne scapa de un numar impresionant de kilograme in mai putin de doua saptamani, ne fac mai mult rau decat bine, informeaza Gandul.

"Dupa o asa-zisa dieta minune incep sa apara carentele nutritionale, apoi starile de anemie, anorexie, bulimie, iar in final putem muri", explica directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

"Fierul, mercurul, plumbul, sau rezidurile de pesticide sunt pastrate in mod normal de stratul de grasime. Odata ce am scapat brusc de acest strat, organismul este bombardat cu aceste substante, care duc la aparitia intoxicatiilor acute, ce ne distrug ficatul si creierul", mai spune prof. dr. Mencinicopschi.

Medicul spune ca dupa ce vom incepe sa mancam din nou bine vom ajunge sa ne ingrasam mult mai mult decat eram initial.

Din cauza dietelor pe baza de proteine, ce sunt printre cele mai populare, multe persoane se simt obosite, au ameteli, greturi, dispozitii proaste si un aspect nesanatos al tenului. De obicei, aceste diete duc la tulburari de metabolism, boli de ficat, rinichi si ale vaselor de sange.

Monodietele care promit slabirea cu 3 pana la 10 kilograme intr-o singura saptamana duc la un deficit serios de nutrienti in organism, la slabirea sistemului imunitar, oasele devin mai fragile, iar riscul de a face o anemie legata de disfunctiile glandelor e foarte mare.

Dieta cu varza este una dintre cele mai periculoase diete din cauza continutului nutritional foarte scazut.

Dietele fara grasimi, considerate diete extreme, promit pierderea a trei kilograme pe saptamana, insa in momentul in care portia zilnica de grasimi scade sub 19 la suta, nivelul colesterolului bun, care protejeaza inima si vasele de sange de ateroscleroza, scade si el.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-08-2010/afla-ce-diete-sunt-periculoase-pentru-organismul-tau-985816