Ajuta-ti inima cu remedii din natura! - articole medicale

Ajuta-ti inima cu remedii din natura!Specialistii spun ca principala cauza de deces, in intreaga lume, o reprezinta bolile cardiovasculare. Mama Natura, insa, a pus la indemana omului remedii pentru toate bolile, cunoscute inca de pe vremea strabunicilor nostri, omul modern trebuind doar sa caute, sa se informeze si sa creada ca leacul ii este de folos pentru starea lui de sanatate.

Paducelul, supranumit "planta inimii", previne aparitia sau agravarea bolilor de inima. El se administreaza sub forma de ceai, pulbere si tinctura. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de planta, peste care se toarna o cana de apa fierbinte.

Vasul acoperit se lasa 15 minute la infuzat, dupa care ceaiul se strecoara. Se pot bea doua cani de ceai pe zi. Planta nu se fierbe. Infuzia de paducel inlatura migrena, echilibreaza tensiunea arteriala, trateaza si vindeca angina pectorala, combate insomnia.

Coada soricelului se recomanda pentru reglarea ritmului cardiac. Amesteca cinci linguri de coada soricelului cu patru linguri de sunatoare si una de flori de arnica. Peste o ligura din acest amestec toarna un pahar de apa rece si lasa vasul acoperit trei ore, apoi fierbe-l cinci minute. Ceaiul rezultat se bea pe parcursul unei zile.

Coada calului, planta foarte bogata in minerale, protejeaza inima si vasele de sange. Pune doua cesti de apa peste o lingura de planta si lasa la infuzat doua - trei ore. Din acest ceai se ia cate o lingura de cinci - sase ori pe zi.

Studii medicale atesta toate ca valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor emotionale, precum si a bolilor fizice asociate lor. Tinctura de valeriana se poate procura de la orice farmacie, plafar sau magazine de produse naturiste, dar poate fi preparata si in casa, in felul acesta fiind sigur ca produsul e suta la suta natural.

Pentru tratarea problemelor emotionale, pentru tinerea sub control a poftei de mancare si contra problemelor cardiovasculare se iau cate 50 de picaturi de valeriana de patru ori pe zi. Impotriva insomniei se iau una - doua lingurite de tinctura, diluate in putina apa, cu 15-20 de minute inainte de culcare.

Consumul de ridiche neagra, sub forma de suc, ori in salata, in amestec cu alte legume, duce la scaderea colesterolului si la prevenirea bolilor de inima. Ia cate o lingura de suc de sfecla neagra, de trei - patru ori pe zi, ca atare sau in amestec cu miere de albine, in parti egale.

Ia in mana un ciorchine de strugure si priveste-l cu atentie. Vei constata ca are forma inimii, dar nu forma este principalul motiv pentru care strugurii sunt excelenti pentru inima, ci compozitia lor.

Strugurii de culoare inchisa, rosii sau negri, au in compozitia lor resveratrol, un colorant polifenolic, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum, care mentine capacitatea de functionare normala a trombocitelor, ajuta la scaderea vascozitatii sangelui, imbunatatind astfel circulatia sangelui, arterele ramanand elastice.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/ajuta-ti-inima-cu-remedii-din-natura-1186726