Alimente care amelioreaza stresul - articole medicale

Alimente care amelioreaza stresulCand termenul-limita pentru un proiect se apropie de final sau nu-ti vezi capul de treburi, probabil simti si nevoia acuta de a rontai ceva. Inainte de a te afunda intr-o ciocolata pe care cu siguranta o vei termina, citeste recomandarile expertilor, pentru ca exista si alimente care te pot ajuta sa scapi de aceasta stare fara a fi si bombe calorice.

Altfel, risti sa te alegi doar cu vina de a fi terminat tot din farfurie sau punga, fara ca stresul sa fi plecat. Iata propunerile msn.com cu privire la alimentele ce te pot scapa de stres.

Portocale Un studiu realizat in Germania si publicat de Psychopharmacology a aratat ca Vitamina C reduce nivelul stresului si normalizeaza tensiunea si nivelul cortizolului, in urma unei situatii stresante.

Cartofi dulci Acestia pot ameliora situatia pentru ca este imediat satisfacuta nevoia de carbohidrati si dulce, care apare in situatii tensionate. Abunda in betacaroten si alte vitamine, iar fibrele ajuta organismul sa proceseze carbohidratii incet, efectul fiind de durata.

Caise uscate Caisele sunt bogate in magneziu, care are capacitatea de a cobori nivelul stresului, fiind un relaxant natural al muschilor.

Migdale si nuci Migdalele contin Vitamina B si E, care iti intaresc sistemul imunitar, iar nucile te ajuta sa iti cobori tensiunea arteriala.

Curcan Acest tip de carne contine un gen de aminoacid care incurajeaza secretia de serotonina, hormon care te ajuta sa te simti mai bine. Este si motivul pentru care adesea cei care consuma curcan se simt relaxati, chiar obositi, hormonul inducandu-le starea de calm.

Spanac O deficienta de magneziu poate avea ca urmare migrenele sau senzatia de oboseala. O cescuta de spanac va remedia situatia, oferindu-ti aproape jumatate din necesarul zilnic de magneziu.

Somon Pe langa faptul ca acizii grasi omega 3 iti vor proteja inima de boli, conform unui studiu publicat in Diabetes & Metabolism, aceiasi acizi tin in frant cortizolul, hormon al stresului, si adrenalina.

Avocado Grasimile monosaturate si potasiul din avocado ajuta la coborarea tensiunii mai mult decat ar face-o bananele, spre exemplu, despre care se stie ca sunt de asemenea bogate in potasiu.

Legumele verzi Legumele verzi si mai cu seama broccoli sunt niste adevarate rezerve de energie si vitamine, care ajuta organismul in momentele stress.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-18-2010/alimente-care-amelioreaza-stresul-988403