Alimente care iti salveaza inima - articole medicale

Alimente care iti salveaza inimaAlimentatia este esentiala pentru o inima sanatosa. A include in dieta zilnica alimentele care iti salveaza inima este o buna solutie pentru un sistem vascular si o inima sanatoasa.

Ierburile proaspete fac mancarurile in care sunt adaugate mult mai sanatose. Ierburile pot sa inlocuieasca sarea, zaharul si grasimile trans. Acestea combat bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale, regleaza tensiunea arteriala, reduc colesterolul si previn diabetul. Cele mai eficiente sunt rozmarinul, salvia, oregano si cimbrul pentru continutul mare de antioxidanti, scrie fibre, care controleaza nivelul ambelor tipuri de colestrol si nivelul zaharului in sange.

Vinul rosu, baut in cantitati mici, este o alegere sanatoasa pentru inima. Contine resveratrol si catechine, doi antioxidantii puternici care protejeaza peretii arterelor si scade colesterolul rau.

Somonul scade nivelul trigliceridelor si reduce inflamatiile. La fel de bun este si tonul, dar macroul, heringul, pastravii si sardinele. Daca consumi conserve de ton alege-le pe cele in care pestele este in suc proptru, nu in ulei.

Uleiul de masline obtinut prin presarea maslinelor la rece este plin de antioxidanti. Polifenolii din uleiul de masline tin vasele de sange sanatoase si curate.

30 de grame de nuci pe zi sunt cantitatea care face ca nivelul colesterolului sa ramana in limite normale. In plus reduc inflamatiile. Nucile sunt pachete de omega 3, grasimi monosaturate si fibre. La fel de bun este si uleiul de nuca.

Migdalele merg foarte bine cu legumele, pestele si carnea de pui. Migdalele reduc colesterolul si riscul aparitiei diabetului.

Pentru o inima sanatoasa alege sa mananci tofu. Acesta contine minerale benefice inimii, fibre si grasimi polisaturate care previn obturarea vaselor de sange.

Cartofii dulci sunt un inlocuitor sanatos pentru cartofii obisnuiti si sunt ideali pentru cei care au un risc crescut de a face diabet. Au un index glicemic mic. Contin fibre, vitamina A si licopen.

Portocalele contin fibre care scad colesterolul si au mult potasiu, care controleaza tensiunea arteriala. Sucul de portocala imbunatateste functionarea vaselor de sange. O portocala are doar 62 de calorii, dar aduce trei grame de fibre.

Morcovii fac si ei parte dintre alimentele care iti salveaza inima. Au capacitatea de a mentine sub control cantitatea de zahar din sange si sunt ideali in dieta care previne diabetul.

Ovazul si orzul sunt cele mai bune cereale pentru inima. Alege cereale integrale pentru aportului substantial de proteine si carbohidrati cu ardere lenta si pentru continutul mare de fibre. Au capacitatea de a reduce colesterolul si a preveni diabetul.

Semintele de in contin fitochimicale numit lignani, omega-3 si alti acizi grasi esentiali pentru tonusul muschiului cardiac. O lingurita pe zi este suficienta.

Iaurtul degresat aduce minerale. Acestea sunt benefice pentru mentinerea unui structuri osoase puternice dar, mai ales, pentru mentinerea sub control a tensiunii arteriale prin efectele asociate ale calciului si potasiului existent in iaurt.

Ciresele contin antocian, un antioxidant specific, destul de rar intalnit, care tonifica si intervine in regenerarea vaselor fine de sange de la nivelul muschiului cardiac. Si sucul de cirese, dar si fructele uscate sau congetale pastreaza aceleasi beneficii.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/alimente-care-iti-salveaza-inima-1199628