Alimente care scad riscul de atac cerebral - articole medicale

Alimente care scad riscul de atac cerebralDin ce in ce mai multi oameni au probleme cardiovasculare sau se plang de stres, fapt ce duce la cresterea riscului de atac cerebral.

Ce poti face in acest sens? Sa ai o dieta echilibrata, din care, conform alimente:

Cerealele integrale

Studiile arata ca femeile care consuma in mod regulat cereale integrale (paine integrala, de exemplu) au un risc cu 30-40% mai scazut de a suferi un atac cerebral fata de cele care nu au acest obicei.

Citricele

Antioxidantii din citrice ajuta la reducerea riscului de atac cerebral, dupa cum arata un studiu efectuat pe 70.000 de femei. Cercetatorii de la Harvard spun ca persoanele care consumasera cele mai multe flavonoide intr-o perioada de 14 ani aveau un risc mai mic cu 19 procente de a suferi un atac cerebral fata de cele care nu avusesera acest obicei alimentar.

Lactatele degresate

Studiile arata ca persoanele care consuma lactate degresate in mod constant au un risc mai scazut cu 12 procente de a avea probleme cerebrale, posibil si datorita vitaminei D din aceste alimente.

Alimente bogate in magneziu

Alimentele cu mult magneziu, precum fasolea, nucile, cerealele integrale si legumele cu frunze verzi previn si ele atacul cerebral. O medie de 100 mg de magneziu pe zi previne atacul cerebral cu 9 procente.

Pestele

Persoanele care consuma peste de cateva ori pe saptamana sunt si ele la adapost de aceasta problema de sanatate, mai ales datorita cantitatii mari de omega 3.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/alimente-care-scad-riscul-de-atac-cerebral-1194914