Alimente cu mai multa vitamina C decat portocalele - articole medicale

Alimente cu mai multa vitamina C decat portocaleleVitamina C este esentiala pentru corp, pentru ca ea intareste sistemul imunitar, face oasele sa fie mai puternice si previne aparitia ridurilor, prin stimularea productiei de colagen.

Lamaia poate este cea mai cunoscuta sursa, dar incepand cu toamna, si portocalele sunt consumate, datorita nivelului lor ridicat de vitamina C. Totusi, sunt si alte alimente mai bogate in acest element, conform salata, foloseste frunzele de napi, acestea fiind pline de fitonutrienti si fibre, dar si 160,8 mg de vitamina C intr-o singura portie.

Capsunele

O portie de capsune (140-150 grame) are 86,6 mg de vitamina C.

Kiwi

O portie de kiwi (1-2 fructe) iti ofera 137,2 mg de vitamina C.

Conopida

O conopida mica, de aproximativ 10 cm diametrul, iti ofera 127,7 mg de vitamina C.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/vitamine/alimente-cu-mai-multa-vitamina-c-decat-portocalele-1196047