Fasolea, nautul, lintea si mazarea ajuta cu succes la tratarea diabetului si protejeaza de riscul imbolnavirii de boli cardiovasculare.
Specialistii anunta ca aceste patru legume ajuta la reglarea glicemiei foarte mari, rezultatul cercetarii fiind facut public in cadrul congresului European al Cardiologiei, de la Barcelona, informeaza
Corriere dela Sera.
Cercetarile au indicat faptul ca fasola este eficienta in reducerea nivelului glicemiei din sange.
"Ne-am pus de acord asupra faptului ca legumele au efecte pozitive asupra controlului glicemiei. Printre altele sunt in stare sa reduca riscul unei crize hipoglimice in cazul pacientilor cu diabet I, care se trateaza cu insulina", a declarat Gabriele Riccardi, presedintele societatii Italiene de Diabet.
Fasolea, nautul, lintea si mazarea reduc si riscul imbolnavirii de boli de inima. Medicii recomanda ca cel putin o data pe saptamana sa consumam aceste alimente, fie simple, fie in alte combinatii.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-25-2009/alimente-minune-pentru-diabetici-897778