Alimente pentru un metabolism de foc - articole medicale

Alimente pentru un metabolism de focAtunci cand o persoana se hotaraste sa slabeasca, incepe sa se gandeasca la ce alimente nu are voie sa manance. De fapt, la fel de important sau poate chiar mai insemnat este sa stii ce trebuie sa consumi pentru a avea un metabolism cat mai rapid cu putinta.

Iata care sunt aceste produse care nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta, potrivit metabolismul la viata, bea ceai verde mai degraba decat pe cel negru sau cafea. Este plin de flavonoizi si antioxidanti, dar are si proprietati termogenice, ajutand astfel la topirea grasimilor. Astfel, caloriile sunt arse mai repede si hrana digerata si ea mai rapid.

Merele

Merele au putine calorii si reprezinta o sursa puternica de fibre, asa ca atunci cand le consumi te vei simti satul mai mult timp. Daca mananci un asemenea fruct pe zi, vei tine la distanta sindromul metabolic, o boala asociata cu grasimea abdominala, bolile cardiovasculare si diabetul.

Iaurtul degresat

Probioticele din iaurt contin bacterii vii, care ajuta la o mai buna procesare a mancarii in stomac. In plus, vei beneficia si de proteine si calciu, dar destul de putine calorii.

Telina

Telina este un aliment care necesita mai multe calorii pentru a fi digerata decat contine, asa ca nu numai ca nu ingrasa, dar te ajuta sa slabesti. Este in mare parte alcatuita din apa si celuloza nedigerabila.

Scortisoara

Scortisoara ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange si a insulinei. Astfel, metabolismul nu este peste cap si, in plus, este prevenit diabetul de tip 2.

Grepfrutul

Exista un motiv pentru care expertii in nutritie recomanda consumul unui grepfrut dimineata. Contine antioxidanti care reduc nivelul de insulina dupa fiecare masa.

Broccoli

Broccoli contine 2 nutrienti esentiali, calciul si vitamina C, care fac metabolismul sa fie mai rapid si tiroida sa ramana sanatoasa. El este si un aliment care incetineste productia hormonului tiroidal, ceea ce este de folos in anumite boli ale tiroidei.

Carnea slaba si pestele

Proteinele slabe din carne si peste cresc rata metabolismului si energia. Proteinele inlatura senzatia de foame, ajuta la arderea grasimilor si fac muschii mai puternici.

Usturoiul

Daca adaugi usturoi la cat mai multe mese, te va ajuta sa tii departe multe dintre elementele nocive din alimente si mediul inconjurator. Este tinut sub control nivelul de zahar din organism si lipidele din sange.

Uleiul de masline

Poate ca la prima vedere nu are sens sa consumi grasimi pentru a arde grasimi, dar procesul este cat se poate de sigur. Inlocuieste untul, margarina sau smantana cu ulei de masline si vei fi mult mai sanatos.

Ardeiul iute

Toate felurile de ardei iute iti ajuta organismul sa arda mai multe grasimi, cu pana la 25% in plus pe ora, timp de 3 ore dupa masa cu pricina.

Avocado

Este drept ca acesta are grasimi si calorii, dar este plin si de fibre, vitamine si minerale. Cel mai important este ca are grasimi mononesaturate, care ajuta la controlarea ratei metabolismului.

Fasolea

Fasolea este o alta sursa excelenta de proteine slabe, dar si de fibre, atat solubile, cat si insolubile. Acestea ajuta la coborarea nivelului de insulina dupa digestie si la stocarea a cat mai putine grasimi cu putinta. Procesul de digerare a fibrelor si a proteinelor presupune arderea caloriilor.

Orezul brun

Fibrele din orezul brun afecteaza nivelul insulinei si astfel creste rata metabolismului. Alege-l pe cel nerafinat, integral, caci orezul alb, la fel ca faina alba, este plin de carbohidrati.

Migdalele

O dieta ce contine migdale ajuta in cura de slabire, caci grasimile mononesaturate tin nivelul de insulina sub control si mentin satietatea mai mult timp.

Ciocolata neagra

Studiile au demonstrat ca ciocolata neagra ajuta in procesul de slabire. In plus, ajuta la eliminarea hormonului stresului, cortizolul, astfel incat corpul nu mai stocheaza atat de multe grasimi.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/metabolismul/alimente-pentru-un-metabolism-de-foc-1190943