Antioxidantii pot mari riscul de diabet - articole medicale

Antioxidantii pot mari riscul de diabetIn loc sa previna aparitia diabetului, antioxidantii - compusi din alimente si suplimente care protejeaza celulele - pot mari riscul de diabet, mai ales cand boala se afla in stadiu incipient.

Afirmatia apartine cercetatorilor din cadrul Universitatii Monash din Australia, care au publicat un studiu in acest sens aparut in jurnalul medical Cell Metabolism, citat de Reuters. Potrivit cercetatorului Tony Tiganis, echilibrul din organism este delicat, iar prea mult bine poate face rau.

Potrivit acestuia, antioxidantii pot contribui la o dezvoltare timpurie a rezistentei la insulina, caracteristica diabetului de tip 2. Studiile s-au realizat deocamdata doar pe soareci, fiind nevoie sa fie continuate.

Insa antioxidantii pot scurta speranta de viata in cazul ramelor si oamenilor, a declarat el, mentionand ca testele pe oameni nu au demonstrat ca persoanele sanatoase care au luat antioxidanti au fost ferite de diabet.

Potrivit cercetatorului, oamenii sanatosi nu ar trebui sa ia suplimente de antioxidanti, ci doar sa manance sanatos si sa faca sport.

23,6 milioane de oameni din SUA si 246 de milioane la nivel global au diabet, majoritatea de tip 2, aflat in stransa legatura cu o dieta defectuoasa si lipsa de exercitiu.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-07-2009/antioxidantii-pot-mari-riscul-de-diabet-910593