Avantaje ale mersului pe jos - articole medicale

Avantaje ale mersului pe josDaca vrei sa slabesti, orice medic de buna credinta, iti va recomanda, inainte de orice, sa mergi pe jos, in pas moderat si nu de plimbare, daca nu o ora, macar o jumatate de ora, asa cum suna reclama aceea pe care o vedem zilnic pe toate canalele.

Mersul pe jos arde grasimile, tonifica musculature, stimuleaza metabolismul si te ajuta sa ai o digestie mai buna.

Mersul pe jos iti imbunatateste respiratia. In timp ce mergi, faci un efort fizic, respiri adanc, regulat si corect. Respiratia profunda face ca toate celulele din organism sa fie oxigenate atat cat trebuie si creste imunitatea organismului.

Mersul cu spatele, practicat, mai ales de copii in joaca lor, e de folos articulatiilor, imbunatateste echilibrul, stimuleaza mobilitatea, mareste forta si stabilitatea picioarelor. Daca vrei sa practici mersul cu spatele, alege un teren neted, fara denivelari si obstacole. Vei avea numai de castigat.

Daca acasa sau la serviciu ai avut o zi prea incarcata ori stresanta si te-ai certat cu toata lumea, iesi la o plimbare. Mersul pe jos este mult mai eficient si mai bun decat orice calmant din farmacie. Te va ajuta sa te linistesti, sa gandesti altfel, in mod obiectiv si constructiv.

Daca ai de luat o decizie si nu te poti hotari, iesi afara, la aer, limpezeste-ti mintea si mergand, hotaraste ce vei face. Mersul in aer liber, miscarea te vor ajuta sa-ti limpezesti gandurile, sa te eliberezi de presiunea problemelor care nu-ti dau pace si sa te opresti la cea mai buna decizie.

Mersul pe jos imbunatateste circulatia sangelui. In felul acesta, inima este ajutata sa devina mai puternica, de aceea aceasta practica le este recomandata chiar si cardiacilor, deoarece nu presupune un efort exagerat. Cardiacii nu trebuie sa se fereasca de mers pe jos si sa pice in panta sedentarismului, boala secolului in care traim.

Specialistii au ajuns la concluzia ca mersul pe jos, care nu e nimic altceva decat o activitate aerobica de intensitate moderata, creste nivelul colesterolului bun si-l micsoreaza pe cel al colesterolului rau, cel care ingroasa vasele de sange , provocand probleme cardiace si afectand, in general, sanatatea intregului organism.

Mersul pe jos e un medicament gratuit, la indemana oricui, nu are efecte secundare si, in acest caz, chiar ar trebui sa creeze dependenta, deoarece are numeroase avantaje si beneficii pentru sanatate.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fitness/avantaje-ale-mersului-pe-jos-1190203