Bauturi care scad tensiunea arteriala - articole medicale

Bauturi care scad tensiunea arterialaHipertensiunea apare pe fondul stresului, alimentatiei neglijente si stilului de viata alert. Presiunea sangelui de la nivelul arterelor este foarte ridicata, iar acest lucru poate conduce la aparitia infarctului, bolilor cardiovasculare si problemelor de rinichi.

Exista plante care au proprietati de reglare a tensiunii arteriale, dar si diete recomandate de catre medicii specialisti. Daca inregistrezi insa o crestere a tensiunii arteriale, poti incerca bauturile care au ca efect normalizarea ei, informeaza suite101.com.

Laptele fermentat din care se obtine iaurtul de casa se recomanda persoanelor care au probleme cu tensiunea. Studiile specilaistilor americani au aratat ca laptele fermentat contine tripeptide, care au rolul de a regla presiunea sangelui de la nivelul arterelor.

Chiar daca unele tipuri de ceai sunt cele mai frecvente bauturi pentru reglarea tensiunii arteriale, specialistii americani recomanda si cacaoa, consumata cu lapte, ca tratament alternativ pentru hipertensivi.

O alta bautura care are ca efect normalizarea tensiunii arteriale este cafeaua decofeinizata. Se recomanda inlocuirea cafelei de dimineata cu cea fara cofeina. Se prepara din 500 de mg de cafea pentru doua cani de apa si se consuma dimineata, dupa micul dejun.

Sucul de sfecla este si el remediul perfect pentru scaderea tensiunii arteriale. Este un tratament de intretinere perfect, cu importante proprietati asupra intregului sistem cardiovascular.

Pentru evitarea oricaror probleme de tensiune insa, incearca sa pastrezi un echilibru in alimentatie, sa te hidratezi in fiecare zi si sa limitezi excesele de orice fel. Daca problemele de tensiune nu dispar in cateva saptamani insa, vizita la medic este obligatorie, pentru evitarea altor complicatii.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/03-04-2010/bauturi-care-scad-tensiunea-arteriala-999834