Beneficiile exercitiilor fizice facute de dimineata - articole medicale

Beneficiile exercitiilor fizice facute de dimineataExercitiile nu numai ca iti garanteaza sanatate fizica, ci te ajuta si din punct de vedere psihic. Exercitiile sunt bune in general, insa cele facute de dimineata sunt mult mai bune. Afla de ce.

Unul dintre beneficiile exercitiilor facute de dimineata este stabilirea ritmul circadian, aminteste Buzzle. Acest ritm ajuta corpul sa se relaxeze si pastreaza inima intr-o stare stare buna de functionare.

Un organism fericit are o minte relaxata. Cand faci exercitii de dimineata plamanii tai se umplu de aer curat. Mai mult oxigen stimuleaza creierul, improspateaza mintea si corpul. Persoanele care nu fac astfel de exercitii sunt mai predispusi sa sufere de depresie.

Atunci cand faci exercitii de dimineata poti gestiona mai usor greutatea. De asemenea, greutatea poate fi controlata printr-o dieta echilibrata. Nu uita ca obezitatea dubleaza riscul accidentelor vasculare, aparitiei bolilor de inima si a diabetului de tip 2.

Numeroase studii au demonstrat ca inotul, mersul pe jos si joggingul cresc nivelul colesterolului bun, ce joaca un rol important in reducerea tensiunii arteriale crescute, reducerea riscului de accident vascular cerebral, in aparitia altor boli coronariene, in reglarea nivelului de zahar din sange, reducand astfel riscul de a face diabet de tip 2.

De asemenea, exercitiile de dimineata te pot ajuta sa dai randament mai bun la locul de munca, deoarece vei avea mai multa energie pe parcursul zilei.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/01-14-2010/beneficiile-exercitiilor-fizice-facute-de-dimineata-987461