Beneficiile vitaminei A si cum sa asimilezi cat mai multa - articole medicale

Beneficiile vitaminei A si cum sa asimilezi cat mai multaAuzi mereu despre cat de bune sunt vitaminele si mineralele pentru corpul tau, insa esti constient de cum functioneaza acestea? Afla de ce este importanta vitamina A si cum poti sa asimilezi cat mai multa.

Vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, se gaseste in numeroase alimente si produse de infrumusetare si este foarte importanta pentru piele. Aceasta vitamina ajuta organismul impotriva toxinelor, care ar putea provoca deteriorarea pielii, aminteste Life 123.

De asemenea, vitamina A este importanta pentru oase si sistemul de reproducere.

Cremele cu vitamina A ajuta la hidratare, insa daca vrei sa ai o piele frumoasa asimileaza doza zilnica recomandata cu ajutorul alimentelor.

Organismul uman asimileaza vitamina A in doua moduri. Prin intermediul grasimilor si prin beta-caroten, prezent in legume. Pentru asimilarea vitaminei A consuma: ficat de vita, lapte, galbenus de ou, branza, legumle cu frunze verzi, pepene galben, salata verde, varza, dovleac si rosii.

Atentie insa sa nu asimilezi prea multa vitamina A. Daca ai o dieta bogata in vitamina A, consulta medicul inainte de a lua si suplimente. Simptomele de prea multa vitamina A in organism sunt: pierderea in greutate, unghii crapate, piele uscata, sangerarea gingiilor, greata si oboseala.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/11-12-2009/beneficiile-vitaminei-a-si-cum-sa-asimilezi-cat-mai-multa-948778