Berea regleaza nivelul colesterolului si nu ingrasa - articole medicale

Berea regleaza nivelul colesterolului si nu ingrasaE vara si mult prea cald si aici ma refer, mai ales, la durata, ca cineva sa refuse o bere rece care sa abureasca paharul.

Prin compozitia sa bogata, care aminteste de o farmacie cu produse naturiste, berea tonifica, energizeaza, racoreste si, in acelasi timp, hraneste, fiind si un aliment pretios, asa cum sustin nemtii.

Astfel, berea are in compozitia sa grupul de vitamine B, B2, B6, B9, B12, calciu, magneziu, potasiu, antioxidanti, de doua ori mai multi decat vinul alb, fibre solubile luate de la cerealele folosite in procesul de fabricare. Berea nu contine grasimi.

Bauta cu masura, berea nu ingrasa, nu imbata si nu face rau, fiind, in acelasi timp, aliment si medicament. Blonda sau bruna, si berea trebuie consumata cu prudenta, chiar daca are o cantitate de alcool mai mica decat vinul, deoarece si abuzul de bere poate cauza probleme mari. Trebuie stiut ca orice exces face rau.

Un consum moderat de bere zilnic scade riscul de deces din motive coronariene si afectiuni cardiace. Berea intareste oasele si le mentine sanatoase datorita cantitatii mari de bor pe care o contine.

Berea bruna, originala, inchisa la culoare datorita fermentatiei indelungate, contine fier, de aceea este recomandata persoanelor care sufera de anemie, cat si celor care doneaza sange. Gustul amarui al berii taie pofta de mancare.

Datorita virtutilor sale diuretice, bauta in cantitati moderate, cel mult o suta de ml pe zi, berea elimina pericolul formarii de edeme si depunerea de albumine la gravide. La femeile care alapteaza, favorizeaza lactatia, atat calitativ, cat si cantitativ.

De asemenea, consumata in cantitati rezonabile, berea, ca medicament, favorizeaza digestia, normalizeaza ritmul cardiac si tensiunea arteriala, previne spasmele si atacurile de panica, fiind un excelent calmant.

Berea este si un somnifer natural de exceptie, cu mult mai bun decat tabletele de sinteza de la farmacie, care dau obisnuinta si au si reactii adverse dintre cele mai nocive.

Multe persoane refuza sa bea bere, chiar si in cantitate infima, sustinand ca berea ingrasa. Iata insa ca un grup de cercetatori spanioli arata ca berea nu ingrasa deoarece are un continut caloric scazut.

Astfel, s-a demonstrat ca o cantitate redusa de bere - o suta de miligrame - blonda sau bruna, cu sau fara alcool, contine mai putine calorii decat aceeasi cantitate de lapte, suc de portocale sau suc de mere si ca poate chiar sa regleze nivelul colesterolului.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alcool/berea-regleaza-nivelul-colesterolului-si-nu-ingrasa-1182603