Bucatarie frantuzeasca: Gutui caramelizate si inghetata cu rozmarin - articole medicale

Bucatarie frantuzeasca: Gutui caramelizate si inghetata cu rozmarinGutuia, uitata adesea, este un fruct pe cat de bun, pe atat de parfumat. Cu conditia sa gasiti o varietate putin rustica si gustoasa.

Daca se intampla asa, atunci nu va ramane decat sa gatiti un desert pentru 4 persoane, ce necesita doar 15 minute timp de preparare si alte 20 pentru coacere.

Iata reteta din gutui caramelizate, peste care se asaza inghetata cu rozmarin, propusa de 750 grammes.

Ingrediente:

-4 gutui;
-80 g de unt;
-30 g inghetata cu rozmarin sau cu vanilie;
-8 crengute de rozmarin

Preparare:

1. Taiati gutuile in 8 felii, scoateti miezul si curatati-le de coaja.
2. Puneti gutuile intr-o tigaie cu unt si zahar, pana le caramelizati. Verificati coacerea cu varful unui cutit.
3. Aranjati gutuile in boluri si puneti deasupra o lingura de inghetata cu rozmarin. Daca nu, inghetata cu vanilie. Decorati cu crengute de rozmarin. Serviti-le calde.

Dupa preferinta, puteti adauga suc de portocale (o aroma in plus) in timpul coacerii gutuilor.

Pofta buna!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/dulciuri/bucatarie-frantuzeasca-gutui-caramelizate-si-inghetata-cu-rozmarin-1195614