O veste buna ar putea readuce apetitul celor atat de suparati atunci cand citesc continutul caloric de pe etichete incat le trece pofta de mancare.
Potrivit unui nutritionist din Norwich, o mancare mai greu de digerat, cu multe fibre, spre exemplu, necesita calorii si pentru digestie, ceea ce inseamna ca cele care ajung in organism sunt mai putine decat scrie pe eticheta, relateaza
The Telegraph.
Astfel, o pizza cu un continut caloric scazut ar putea fi mai saraca in calorii decat unele legume, explica nutritionistul. Dupa calculele lui Livesey, eroarea de pe eticheta ar putea depasi chiar 25%.
In cazul proteinelor, de exemplu, continutul caloric scade cu aproximativ 20%.
Si gatitul afecteaza numarul caloriilor introduse in organism, este de parere antropologistul Richard Wrangham, specialist la Universitatea Harvard. Potrivit acestuia, faptul ca stramosii nostri au inceput sa manance hrana gatita a facut ca excesul de energie sa fie investit in dezvoltarea creierului.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/07-16-2009/caloriile-reale-de-pe-etichete-cu-25-la-suta-mai-putine-821530