Carnea de bizon, mai sanatoasa decat cea de pui - articole medicale

Carnea de bizon, mai sanatoasa decat cea de puiIn SUA, carnea de bizon castiga in popularitate, ea devenind o alternativa viabila la cea de vaca. Iar studiile cercetatorilor confirma faptul ca aceasta este chiar mai sanatoasa decat cea de pui.

Si asta pentru ca este bogata in minerale, proteine si acizi grasi, fiind si o sursa extrem de bogata in fier, dupa cum relateaza Daily Mail.

Un studiu realizat la Universitatea Dakota de Sud a confirmat ca are cu 75% mai putin grasime si cu 40% mai multe proteine decat carnea de vaca. Desi arata ca si carnea de vaca, este mai dulce la gust si necesita mai multa atentie atunci cand este gatita pentru ca se deshidrateaza mai usor.

Carnea de bizon are o concentratie mare de aminoacizi esentiali si grasimi nesaturate, avand un nivel al colesterolului scazut si mai putine calorii decat chiar carnea de pui.

In plus, carnea de bizon contine antioxidanti pretiosi, precum seleniu si potasiu, cu rol extrem de important in scaderea presiunii arteriale. Contine, de asemenea, fosfor, zinc, cupru, Vitamina B12 si Vitamina B6, esentiala pentru sistemul imunitar.

Unii experti spun ca acest tip de carne rosie este singurul care nu da alergii, fiind si benefic inimii.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/09-21-2009/carnea-de-bizon-mai-sanatoasa-decat-cea-de-pui-892604