De multe ori alegem mancare "light" crezand ca astfel consumam mai putine calorii. Potrivit doctorului Mihaela Bilic, cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de "light" sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea.
"Exista alimente in care cele doua substante exista concomitent, de aceea prima regula atunci cand cumparam un produs pe care scrie 'light' este sa citim eticheta", spune nutritionistul, potrivit
Gandul.
Multe persoane aleg un iaurt cu fructe, pentru ca are un continut de grasimi de 0 la suta, insa al carui aport caloric este de 90 de kilocalorii pe suta de grame.
"Astfel, un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata, iar acest lucru se intampla din cauza zaharului", spune dr. Bilic.
Dulciurile pentru dieta sunt periculoase pentru ca sunt special concepute pentru persoanele bolnave de diabet, al caror organism nu are capacitatea de a metaboliza zaharul si nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca sau sa isi mentina silueta, deoarece acestea ingrasa.
"Atentie insa la sucurile din fructe cu emblema
fara zahar adaugat, deoarece acest tip de suc are continutul sau propriu de zahar si, chiar daca nu se adauga zahar din exterior, valoarea calorica a unui pahar depaseste 100 de kilocalorii", spune Mihaela Bilic.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-23-2010/cat-de-buna-este-mancarea-light-997443