Cauzele infertilitatii - Ce spune medicul - articole medicale

Cauzele infertilitatii - Ce spune mediculDiagnosticul de infertilitate se stabileste atunci cand un cuplu incearca sa aiba un copil timp de 6-12 luni, prin sex neprotejat si in mod regulat, fara sa se ajunga la rezultatul asteptat. Alte simptome in afara de acest fapt nu se inregistreaza.

Totusi, medicii spun din experienta ca aproape jumatate dintre aceste cupluri vor reusi sa conceapa un copil in cel de-al doilea an de incercari.

Infertilitatea in randul femeilor si al barbatilor are aceeasi frecventa, dar dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com, cu procedeele moderne de astazi, cele mai multe probleme se rezolva si cuplul poate avea copiii sanatosi pe care si i-a dorit.

Cateodata esecul de a ramane femeia insarcinata este cauzat de nestiinta acesteia de a-si stabili perioada de ovulatie, atunci cand este cel mai indicat sa incerce sa ramana gravida.

Fertililitatea femeii scade odata cu varsta, asa ca dupa 35-40 de ani nu trebuie asteptat alti 2 ani pentru a vedea daca ramane insarcinata, cel mai bine fiind sa mearga la medic pentru a i se indica cele mai bune metode de optimizare a reusitei sarcinii. Cauzele infertilitatii pot sa fie conectate de varsta femeii.

Si fertilitatea masculina scade putin odata cu varsta, dar mult prea putin pentru a avea un impact negativ semnificativ asupra procreerii. Mai pot sa fie probleme la nivelul aparatului reproductiv al femeii sau al barbatului, probleme de ovulatie. Problemele de ovulatie si cele ale trompelor uterine intrunesc in jur de 80% din cazurile de infertilitate feminina.

Varsta femeii este extrem de importanta, caci odata cu anii nu numai ca fertilitatea scade, dar creste si riscul de avort spontan. Femeia este cea mai fertila la 27 de ani si incepe sa scada dupa 30, dupa 35 de ani incepand sa apara problemele.

Alte cauze ale infertilitatii:

- Endometrioza;

- Expunerea in trecut, indelungata, la substante toxice;

- Consumul excesiv de alcool, in mod repetat;

- Fumatul excesiv;

- Sportul prea dur in randul barbatilor poate sa le afecteze calitatea spermei;

- Sindromul ovarului polichistic

- Ejacularea zilnica poate sa faca si ea ca numarul spermatozoizilor din sperma sa fie cu mult mai mic;

- Obezitatea;

- Cresterea temperaturii din zona scrotului, cauzata de febra sau bai. Unele persoane chiar avertizeaza barbatii ca nu ar trebui sa tina laptopuri in poala atunci cand lucreaza, caci acestea le-ar putea afecta fertilitatea;

- In cazul in care femeile sau barbatii au fost supusi unor metode de sterilizare chirurgicala inainte, pentru a se preveni sarcinile nedorite, este posibil ca fertilitatea sa scada;

- Stresul poate fi si el unul dintre factorii pentru care se intarzie aparitia sarcinii, dar nu prea este posibil ca timp de 2 ani un cuplu sa nu conceapa din aceasta cauza, asa ca nu este considerat un motiv principal al infertilitatii.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sarcina/cauzele-infertilitatii-ce-spune-medicul-1180094