Ce greseli trebuie evitate intr-o dieta - articole medicale

Ce greseli trebuie evitate intr-o dietaPentru ca o dieta sa ofere rezultate pe termen lung, stilul de viata se va schimba in totalitate. Astfel, sedentarismul, obiceiurile alimentare nesanatoase si dulciurile in exces vor fi eliminate din rutina zilnica.

Obiceiurile alimentare si de miscare necorespunzatoare vor fi inlocuite cu altele, pentru ca obisnuinta organismului sa nu fie indepartata si astfel nu se va resimti schimbarea regimului de viata, informeaza Webmd.

Cel mai daunator lucru pentru o dieta este stabilirea unor scopuri care nu pot fi realizate. Atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in exces, trebuie sa stii ca organismul va face acest lucru treptat si nu dintr-o data.

Mai mult, nu poti slabi foarte mult intr-un timp foarte scurt si tocmai de aceea trebuie sa fii realist atunci cand vrei sa incepi o dieta. Nu opta pentru acele retete miraculoase care ofera rezultate intr-un timp scurt.

Ele pot ingreuna metabolismul si te vei simti lipsit de vitalitate si forta. Incearca sa nu te mai cantaresti in fiecare zi. Progresele mari se inregistreaza in timp si daca vei vedea ca nu slabesti atat cat vrei in fiecare zi determinarea si vointa de a continua dieta vor disparea.

Nu uita sa bei multa apa in fiecare zi. Lactatele de asemenea nu trebuie evitate si nu uita de dulciurile si snacks-urile pe care le serveai in pauza de masa.

Ele trebuie inlocuite cu un alt aliment pentru ca organismul s-a obisnuit sa consume ceva la acea ora. Poti opta pentru un iaurt sau un fruct. Sunt mult mai gustoase si mai sanatoase.

Atunci cand dorim sa incepem o dieta trebuie sa ne gandim inca de la inceput care este scopul propus. Planul pe care ni-l impunem va fi adaptat obiceiurilor si gusturilor noastre, iar organismul nu trebuie sa fie fortat in nici un fel.

In caz contrar, el va reactiona iar dieta va oferi doar rezultate de scurta durata.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/04-28-2009/ce-greseli-trebuie-evitate-intr-o-dieta-733499