Ce nu stii despre saloanele de manichiura si ar trebui - articole medicale

Ce nu stii despre saloanele de manichiura si ar trebuiFelul in care isi ingrijeste unghiile spune mult despre o persoana, asa ca ai grija de manichiura ta si mergi periodic la salon, pentru a fi sigura ca arati impecabil.

Trebuie sa stii, insa, ca si daca procedezi astfel situatii neplacute tot pot aparea. Iata ce poate nu vei afla de la manichiurista ta, conform bacterii si virusuri. Indiferent cat de sofisticat este locul, acest risc exista mereu.

Cateodata produsele de dezinfectare sunt contrafacute si nu isi fac bine treaba, alteori specialistii nu sterilizeaza ustensilele chiar dupa fiecare folosire.

Banii sunt buni din orice sursa, asa ca saloanele nu refuza clienti

La fel ca in orice alta afacere, mai ales pe timp de criza, majoritatea saloanelor nu isi vor refuza clientii, indiferent de "calitatea" acestora. Ceea ce inseamna ca chiar daca acestia au ciuperci si alte probleme transmisibile, tot vor fi "serviti", asa ca te poti infecta si tu. Totul depinde de cat de puternic este sistemul tau imunitar.

Dilueaza oja din sticlute sau o inlocuiesc

Se poate ca unele saloane sa spuna ca folosesc oja de cea mai buna calitate, dar in sticlutele cu branduri celebre sa se afle produse de cea mai proasta calitate. De asemenea, nu putini sunt cei care toarna dizolvant peste oja care s-a ingrosat din cauza vechimii sau a contactului cu aerul.

Daca vrei sa beneficiezi de cele mai bune produse, poti veni cu propriul lac de unghii la salon.

Daca nu curge sange, nu inseamna ca nu te-ai taiat

Taieturile din piele, porti pentru microbi, pot sa fie microscopice sau foarte putin vizibile. In plus, un client poate sa vina deja taiat intr-o foaie de hartie, cu o pielita rupta sau cine stie ce alta crestatura in piele. Astfel, ustensilele trebuie dezinfectate chiar daca sangele nu este vizibil.

Nu toate costurile sunt incluse

Unele saloane reusesc sa tina ascunse costurile anumitor servicii pe care tu le consideri gratuite, asta pana cand trebuie sa scoti banii din poseta si nu mai poti da inapoi. Multi angajati nu spun nimic despre intaritorul de unghii, de exemplu, sau despre lacul folosit ca baza pentru oja.

Ai grija sa intrebi de fiecare detaliu in parte inainte sa te asezi cu mainile si picioarele in apa, la inmuiere.

Angajatii nu vorbesc despre tine

Unii clienti sunt obsedati de ideea ca angajatii saloanelor sunt cei mai mari barfitori, si asta in mare parte din cauza filmelor care incurajeaza aceasta idee. Totusi, ar trebui sa stii ca acestia stau atat de mult de vorba cu clientele, incat le-ar fi practic imposibil sa mai aiba timp sa reproduca istorisirile si altora.

Mai mult decat atat, dupa ani de auzit fel de fel de lucruri parca nimic nu le mai pare ciudat.

Nu toate solutiile de dezinfectare sunt 100% eficiente

Unele microorganisme sunt usor de eliminat, altele nu, asa ca uneori solutiile folosite sunt total ineficiente. Astfel, este posibil ca si cu toata bunavointa specialistului pericolul transmiterii bolilor tot sa existe.

Conteaza cand te-ai epilat ultima data

Daca tocmai te-ai epilat pe picioare si te duci la pedichiura, riscul infectiilor este mai mare, asta pentru ca porii sunt inca deschisi si pot asimila bacterii din apa in care tii talpile la inmuiat.

Unele ustensile nu pot fi sterilizate

Angajatele saloanelor pot steriliza ustensilele din metal, dar pernutele de fixat degetele nu pot fi curatate, la fel si piatra de calcaie, asa ca pericolul exista.

Nu ai nevoie sa ti se indeparteze pielea ingrosata de pe talpi mereu

Multe saloane incearca sa te convinga ca este bine sa ai talpile fine ca pielea unui bebelus, dar asta nu este intotdeauna varianta cea mai fericita.

Pielea mai dura are si ea rolul ei, de a absorbi socurile, asa ca diferitele tehnici de indepartare a pielii moarte te pot lasa cu talpile prea sensibile si dureroase.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/ingrijire-corp/ce-nu-stii-despre-saloanele-de-manichiura-si-ar-trebui-1179672