Ce sa eviti daca ai hipertensiune - articole medicale

Ce sa eviti daca ai hipertensiuneHipertensiunea este un neajuns cu care multi au invatat sa traiasca. E drept ca in permanenta trebuie sa fii atent la ce mananci si bei, pentru a nu avea surprize neplacute.

Health! Yahoo a intocmit o lista a alimetelor interzise, ghidandu-te si catre potentiali inlocuitori ai acestora. In general, de evitat sunt sarea, cafeina, faina alba, alcoolul, prajelile, nicotina, conservantii, zaharul si aromele sau colorantii artificiali.

Sarea se afla pe primul loc in acest clasament, din cauza sodiului, vinovat de bolile de inima, hipertensiune si osteoporoza. I

n plus, studii recente au aratat ca un consum exagerat de sare creste direct proportional riscul de cancer la stomac si esofag.

Cu ce poate fi inlocuita: O gramada de mirodenii pot face ca gustul mancarii sa fie unul deosebit. Printre acestea, usturoiul, ghimbirul, chimenul, oregano, piper negru sau busuioc.

Toate acestea contin ingrediente active, benefice celor cu presiunea arteriala crescuta. Si otetul este o optiune demna de luat in seama.

Cafeaua In cazul celor care nu consuma in mod normal cafea, cafeina poate avea drept rezultat o crestere temporara a presiunii arteriale. Ce cauzeaza insa acest fenomen nu se stie inca.

In plus, cafeina stimuleaza glandele responsabile cu productia adrenalinei, eliberandu-se astfel mai mult cortizol si adrenalina, care determina cresterea presiunii arteriale.

Cu ce poate fi inlocuita: Ceaiul verde este optiunea ideala, pentru ca poate micsora din factorii de risc asociati cu bolile de inima, inclusiv hipertensiunea si coagularea anormala a sangelui.

Mare parte dintre studiile realizate in legatura cu ceaiul verse au avut loc in Japonia, unde barbatii si femeile consuma o mare cantitate de ceai verde. Tot japonezii au cea mai mica incidenta in bolile de inima.

Zaharul rafinat Mare parte din zaharul in exces din organism sfarseste fiind transformat in depozite de grasime, ceea ce se reflecta perfect in numarul de kilograme, bolile de inima si riscul crescut de cancer.

Zaharul face ca presiunea arteriala sa creasca, mai ales in cazul persoanelor supraponderale.

Cu ce poate fi inlocuit: Mierea contine vitamine si minerale care nu se regasesc in zaharul rafinat de masa, ceea ce o transforma intr-o alternativa extrem de sanatoasa.

In loc de zahar rafinat, poti alege si fructele proaspete.

Alcoolul cateva studii au aratat ca alcoolul in exces poate mari presiunea arteriala pana la niveluri uneori alarmante. In plus, tine minte ca alcoolul contine calorii si poate contribui la kilogramele in exces, care sunt, de asemenea, un factor de risc in cazul hipertensiunii.

In plus, alcoolul poate interfera cu medicamentele pentru hipertensiune, micsorandu-le eficienta si marind riscul de efecte secundare.

Cu ce poate fi inlocuit: Apa filtrata cu lamaie sau lime este mult mai buna pentru sanatatea ta pe termen lung.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-10-2009/ce-sa-eviti-daca-ai-hipertensiune-881721