Ce sa faci ca sa nu mai poftesti la dulciuri - articole medicale

Ce sa faci ca sa nu mai poftesti la dulciuriDebra Zellner, psiholog la Montclair State University din New Jersey, a oferit, pentru publicatia UsNews, trei ponturi privind pofta de dulce si cum poti sa eviti sa te indopi cu dulciuri.

Experta sustine ca aceste sfaturi se bazeaza pe un studiu privind dependenta.

1. Nu-ti manca in mod obisnuit gustarea dulce la aceeasi ora, in acelasi loc sau cand ai aceeasi stare sufleteasca. Daca iti plac biscuitii cu ciocolata, nu manca cate unul la cafea, in fiecare dimineata. La fel, nu apela la inghetata cand esti trista. Aceste "tabieturi" vor induce organismului senzatia de pofta de fiecare data cand te vei afla in aceeasi situatie.

2. Poate suna paradoxal, dar nu este bine sa manaci dulciuri cand ti-e foame. Cercetarile arata ca poftim la un aliment mai mult atunci cand ajungem sa-l asociem cu senzatia de potolire a foamei.

3. Nu face din obiectul dorintei tale un tabu. Daca iti interzici sa te apropii de crema de ciocolata, sau ti-o "permiti" doar la ocazii speciale, vei fi cu atat mai tentat sa te "indopi" la orice ocazie.

"Cel mai rau lucru pe care poti sa-l faci este sa iti spui ca este o mancare pe care nu ai voie sa o mananci", spune Zellner. "E mai bine sa te indulcesti din cand in cand si sa te bucuri de asta", sugereaza experta.

Maria Ionescu
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/11-25-2008/ce-sa-faci-ca-sa-nu-mai-poftesti-la-dulciuri-500027