Ce spun unghiile despre sanatatea ta - articole medicale

Ce spun unghiile despre sanatatea taUnghiile protejeaza tesuturile si se comporta ca un scut impotriva bacteriilor. Mai mult, aspectul lor este primul semn al alimentatiei necorespunzatoare, infectiilor si a altor afectiuni serioase.

Unghiile subtiri, care se rup usor si sunt ingalbenite tradeaza deficiente majore de nutritie, informeaza howstuffworks.com.

Asadar, daca vrei sa ai o sanatate buna si implicit unghii frumoase, este bine sa incluzi in alimentatia zilnica spanacul, salatele, bananele, semintele de in, pestele, conopida, broccoli.

Mai mult, incearca sa nu mentii unghiile prea lungi pentru ca ele devin sensibile. Aplica o crema pentru cuticule in fiecare seara si incearca sa renunti la obiceiul de a le mai roade, pentru a le pastra forma si aspectul sanatos.

Un studiu al cercetatorilor americani a aratat ca 50% dintre copii si 20 % dintre adulti isi rod unghiile atunci cand sunt stresati, tensionati sau au un atac de panica.

Culoarea unghiilor poate fi si un simptom al alergiilor, infectiilor sau psoriazisului. Daca obisnuiesti sa iti faci manichiura numai la salonul cosmetic, asigura-te ca totul este sterilizat pentru ca se intampla frecvent ca hepatita C sa fie contactata chiar de la salonul cosmetic.

Daca observi mici pete albe pe ughia ta, ele pot fi datorate reactiei ficatului la alimentatia improprie. Petele albe si cele rozalii pot ascunde afectiuni ale rinichilor, iar cele rosii ale inimii.

Cresterea altor unghii, pe langa cele sanatoase, poate fi un semn al unei afectiuni a plamanului. Din cauza lipsei oxigenului din sange, unghiile cresc dezordonat, de regula sub cele sanatoase.

O unghie sanatoasa nu semnifica numai un organism sanatos, dar si maini ingrijite, delicate, care spun totul despre tine.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-16-2009/ce-spun-unghiile-despre-sanatatea-ta-976975