Ce trebuie sa mai stii despre usturoi - articole medicale

Ce trebuie sa mai stii despre usturoiUsturoiul previne bolile de inima, reduce nivelul de colesterol din sange si scade tensiunea arteriala, dar consumat in stare naturala, asa cum ni-l ofera pamantul.

Spun acest lucru deoarece producatorii, la curent cu toate rezultatele cercetarilor moderne, au prelucrat usturoiul oferindu-l pe piata, mai ales, sub forma de capsule.

E drept ca usturoiul miroase si deranjeaza si multa lume nu-l mananca numai din acest motiv, dar pentru asta exista apa si pasta de dinti, un fir de patrunjel sau o boaba de cafea.

Trebuie stiut ca orice produs prelucrat industrial isi pierde in parte calitatile initiale, cele cu care ni l-a daruit Mama Natura, si uneori se asteapta in van rezultatele dorite.

Colesterolul marit poate duce la aparitia unui atac cerebral ori a aterosclerozei, prin depunerea pe vasele de sange si prin ingreunarea circulatiei sangelui. Usturoiul, taiat bucatele, luat zilnic, cu apa, precum pastilele, sau pisat, in amestec cu miere de albine, reduce nivelul colesterolului rau si fluidizeaza sangele.

Datorita alicinei, substanta binecunoscuta, prezenta de altfel si in ceapa, care are calitatea de a dilata peretii vaselor de sange, usturoiul previne accidentele vasculare cerebrale si reduce tensiunea din artere. Pentru a fi de folos in acest caz, se recomanda ca usturoiul sa se consume tocat sau zdrobit.

De asemenea, s-a constatat ca usturoiul are si actiune diuretica. Ajutand la eliminarea apei retinute in corp, micsoreaza si tensiunea.

Usturoiul verde, de primavara, aparut din chiar mustul zapezii daca este semanat de toamna, este cunoscut de cand lumea ca medicament minune, ca si cel uscat, de altfel, pe care-l folosim pe tot parcursul anului, dar si ca cel mai puternic antibiotic natural.

Este o adevarata farmacie, continand cantitati insemnate de vitamine, A, B1, B2 si C, dar si minerale, precum fosfor, sulf, potasiu, iod, siliciu si calciu. In plus, usturoiul verde contine fitohormoni, substante asemanatoare hormonilor, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Usturoiul verde, de primavara, planta intreaga, daca frunzele nu sunt vestejite, se foloseste, ca si ceapa verde, in salata, pe sandvisuri ori in mancare gatita, supa, ciorba, tocanita, pe cartofi fierti sau prajiti. Pentru ca usturoiul sa nu-si piarda din calitati, se recomanda sa se adauge in mancarea gatita numai dupa ce vasul a fost luat de pe foc.

Fumatorii inraiti care consuma zilnic usturoi sau ceapa sunt mai putin expusi la a se imbolnavi de cancer pulmonar, tot alicina fiind aceea care inlatura o parte din efectele negative ale fumatului.

Consumati usturoiul in stare naturala, cum ni l-a daruit pamantul. Prin procesare industriala, usturoiul isi pierde multe dintre calitatile sale, pana ajunge in capsule sau casete si asa nu mai poate fi numit produs natural.

Sa avem sanatate!


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/ce-trebuie-sa-mai-stii-despre-usturoi-1180074