Cei care lucreaza cu pesticidele risca sa se imbolnaveasca de Parkinson - articole medicale

Cei care lucreaza cu pesticidele risca sa se imbolnaveasca de ParkinsonPersoanele care utilizeaza in mod frecvent pesticidele, respectiv gradinarii sau ferimierii, sunt de trei ori mai predispusi sa se imbolnaveasca de Parkinson, arata un studiu recent.

Lucrul cu anumite substante chimice poate intrerupe comunicarea intre anumite celule din creier, fapt ce mareaste riscul de a dezvolta acesta boala neurologica devastatoare, au declarat cercetatorii americani, citati de The Telegraph.

Chiar si dozele mici de substante toxice la care se expun pot duce la aceasta boala, pentru ca pot ramane in organism zeci de ani, dupa cum arata mai multe studii.

In testele de laborator s-a demonstrat ca pesticidele actioneaza asupra celulelor care elibereaza in organism dopamina, care are rol in transmiterea mesajelor din si catre creier si controleaza miscarile muschilor.

Chiar daca reprezinta un poteantial pericol pentru sanatatea oamenilor, multe dintre aceste pesticide se afla inca pe piata.

Pictorii, zugravii si sudorii nu risca sa se imbolnaveasca

In cadrul celui mai recent studiu, realizat in Sunnyvale, California, 519 persoane care sufera de Parkinson si 511 persoane sanatoase au fost intrebate in legatura cu joburile lor si nivelul de expunere la o serie intreaga de substante chimice.

S-a descoperit astfel ca 44 dintre bolnavii de Parkinson intrasera in contact aproape zilnic cu pesticidele.

Pictorii, zugravii sau sudorii, de exemplu, nu sunt expusi la substante chimice ce ar putea favoriza aparitia maladiei Parkinson, au mai aratat cercetarile.

Din pacate, in afara fermierilor si gradinarilor, mai au de suferit si oamenii care traiesc in imediata vecinatate a terenurilor unde s-au folosit pesticide.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/09-16-2009/cei-care-lucreaza-cu-pesticidele-risca-sa-se-imbolnaveasca-de-parkinson-887678