Chelie, dureri de dinti si alte semne ale problemelor de inima - articole medicale

Chelie, dureri de dinti si alte semne ale problemelor de inimaDurerea in piept, oboseala si alte simptome ale problemelor de inima sunt extrem de evidente si cunoscute de toata lumea. Alte semne, insa, nu te duc cu gandul nici macar aproape de disfunctionalitatile cardiace.

Iata cateva semnale pe care le mai da organismul atunci cand cordul nu functioneaza bine, conform durere apare in special atunci cand se face un efort mai mare, cum ar fi acela de a urca un deal. Acest simptom poate sa preceada un infarct cu cateva saptamani.

Migrene

Femeile care au migrene insotite de probleme vizuale macar o data pe luna sunt de 2 ori mai predispuse sa fie diagnosticate cu boli de inima, arata un studiu publicat de Academia Americana de Neurologie. Acest fenomen se explica prin faptul ca neregulile in ceea ce priveste circulatia produc durerile de cap si tot ele duc si la probleme cu inima.

In acelasi timp, migrenele extrem de puternice, insotite de probleme cu vederea, pot fi legate de o boala foarte grava, care se manifesta prin prezenta unei gauri in inima. Aceasta permite sangelui sa treaca din vene in artere fara sa mai circule prin plamani, care in mod normal ar filtra chimicalele si reziduurile precum cheagurile de sange.

Maini umflate

Mainile usor ingalbenite sau cu umflaturi mici pot fi un semn de hipercolesterolemie (crestere anormala a colesterolemiei). Multi oameni nici nu isi dau seama ca au mostenit o predispozitie spre un nivel crescut de colesterol, care le creste riscul de boli de inima de la o varsta frageda. Boala face ca organismul sa nu poata sa curete colesterolul LDL din sange.

Desi nu exista simptome clare, unii oameni dezvolta umflaturi pe tendoane, mai ales in zona tendonului lui Ahile, deasupra calcaiului, sau uneori pe mana, langa incheieturile degetelor. Acestea sunt, de fapt, depozite de colesterol. Mai pot aparea depozite mici si in jurul ochilor si chiar langa iris.

Gripa care nu mai trece

Gripa care nu trece dupa 5-6 zile poate sa fie un simptom de insuficienta cardiaca, inima nemaifiind capabila sa pompeze la fel de eficient sangele. Poate sa fie vorba despre o miocardita, o infectie virala care duce la inflamatie si distrugerea cordului. Aceasta se poate dezvolta in acelasi timp sau la cateva zile dupa aparitia unei infectii virale a gatului sau in zona pieptului.

Simptomele includ durere in piept, febra, batai neregulate ale inimii si probleme cu respiratia.

Momente de ameteala sau cand pur si simplu nu mai vezi nimic

Sentimentul de a nu fi suta la suta concentrat poate sa apara din cauza unei probleme la nivelul inimii sau a unei aritmii. Bataile sale pot sa fie atat de incete, de rapide sau de neregulate, incat sa creeze probleme, sa nu se mai oxigeneze bine creierul, astfel incat sa apara ametelile si scaderea tensiunii.

Chelia

Pierderea parului in cazul barbatilor, in special in crestetul capului, poate trada probleme cu inima. Un studiu realizat la Harvard arata ca persoanele cu acest tip de chelie foarte proeminenta au un risc cu 36% mai crescut de boli de inima, cei cu o chelie medie prezinta un risc cu 32% mai mare, iar cei la care chelia nu se observa foarte tare au si ei un risc cu 23% mai mare fata de cei cu un par des, viguros.

Cu cat este mai mare nivelul de testosteron al unui barbat, cu atat acesta prezinta un risc mai ridicat de a suferi de boli de inima, spun cercetatorii de la Universitatea din California. Este posibil ca nivelul mare de testosteron sa creasca si presiunea sanguina si sa duca la o circulatie precara.

Unghii albastrui

Una dintre cele mai simple modalitati prin care un doctor poate sa verifice cat de mult oxigen circula prin organism este aceea de a verifica unghiile de la maini si de la picioare si buzele. Daca ele sunt roz sau chiar rosiatice, inseamna ca circulatia este buna. Daca nu si au o nuanta albastruie, e semn ca nu sunt irigate corect.

Impotenta

Disfunctiile erectile reprezinta unul dintre cele mai timpurii semne ale bolilor vasculare si nu trebuie ignorate. Corpul are nevoie de o buna circulatie pentru o erectie puternica, iar daca asta nu se intampla, sigur sunt probleme. Arterele de la nivelul penisului sunt cele mai mici din corp, de aceea se si infunda cel mai repede.

Un barbat de 40 de ani cu disfunctii erectile are un risc de 50 de ori mai mare de a face un infarct in urmatorii 10 ani de viata.

Transpiratia

Simptomele bolilor de inima variaza de la barbati la femei. Barbatii tind sa simta o strangere in piept, care se lasa spre mana stanga. Acest lucru poate fi prezent si in cazul femeilor, dar ele mai degraba resimt dificultate in a respira, disconfort la nivelul maxilarului, al umerilor, dureri in zona abdominala, a spatelui, transpiratii, voma, stare generala de oboseala.

Durere a piciorului

Nu trebuie sa iti faci griji doar pentru arterele din zona inimii. Mai pot sa apara crampe si in zona pulpei, mai ales atunci cand mergi, din cauza ca arterele din aceasta zona au probleme. De obicei, durerea trece dupa 5-10 minute de odihna, dar nu trebuie neglijata.

Lob al urechii incretit

Daca ai o incretituta pe lobul urechii, este posibil sa ai un nivel ridicat al colesterolului. Studiile post-mortem facute pe 300 de barbati arata ca acesta poate sa fie un simptom al problemelor cardiovasculare. Cutele pot sa apara din cauza unor malformatii la nivelul vaselor de sange, iar asta inseamna probleme cardiovasculare.

Sforaitul

Sforaitul este un simptom comun al apneei din somn, cand respiratia se poate opri pentru cateva secunde, in timpul somnului. Cel mai comun tip de apnee este cel obstructiv, cand tesutul din spatele gatului se "prabuseste" si blocheaza caile respiratorii.

Alta forma, apneea de somn centrala, apare atunci cand creierul nu mai trimite semnalele corecte si nu ii mai "spune" sistemului respirator ca dormi. Acesta poate sa fie un semn de insuficienta cardiaca.


http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/inima/chelie-dureri-de-dinti-si-alte-semne-ale-problemelor-de-inima-1193793