Chimicalele din plastic fac fetitele mai agresive - articole medicale

Chimicalele din plastic fac fetitele mai agresiveUn studiu recent realizat in SUA a aratat ca existenta chimicalele din plastic, mai cu seama bisfenolul A, afecteaza comportamentul fetitelor, facandu-le sa fie mai agresive.

In cadrul studiului publicat marti de Environmental Health Perspectives se mentioneaza ca fetele expuse la aceasta substanta inca din stadiul intrauterin afiseaza apoi un comportament hiperactiv, devenind chiar si agresive, conform HealthDay.

In cadrul cercetarii, s-a gasit bisfenol A in organismul tuturor mamelor luate in vizor, 249 de femei gravide din Cincinnati, Ohio. Cand copiii au implinit varsta de doi ani, au fost cercetati atent de oamenii de stiinta, observandu-se, mai ales in cazul fetitelor ale caror mame fusesera expuse la aceasta substanta, un comportament agresiv.

Nu se stie din ce motiv, in cazul baietilor nu a fost descoperita o astfel de conexiune.

Bisfenolul A este o substanta chimica care se gaseste in mod normal in sticlele de plastic sau in casoletele pentru mancare si chiar in cutiile cu mancare pentru bebelusi, rolul sau fiind de a face materialele incasabile.

O cercetare anterioara a demonstrat ca in SUA, 90% din populatie are un nivel detectabil de bisfenol A in urina.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/10-07-2009/chimicalele-din-plastic-fac-fetitele-mai-agresive-910621