Cine mananca dulciuri multe in copilarie risca sa devina alcoolic - articole medicale

Cine mananca dulciuri multe in copilarie risca sa devina alcoolicO bomboana indulceste viata, iar o bautura dulce o transforma deja intr-o sarbatoare, insa in multe cazuri consumul de dulciuri poate ascunde o depresie si poate indica o tendinta catre alcoolism in cazul copiilor si al adolescentilor.

Un nou studiu realizat de Monell Chemical Sensen, din Philadelphia, arata ca adolescentii si copiii care consuma foarte multe dulciuri pot deveni victimele alcoolului si ale depresiei cand vor deveni adulti, informeaza La Stampa.

Potrivit cercetatorilor, zaharul ofera aceleasi "satisfactii" ca si alcoolul la nivel cerebral. De aceea, micutii deprimati vor consuma dulciuri in exces ca sa se simta mai bine.

Cu toate acestea, nu inseamna ca orice copil pasionat de dulciuri va deveni alcoolic, insa studiul a demonstrat ca multi dintre acestia au cazuri de alcoolism in familie, iar asta creste riscul de a deveni si ei la fel la maturitate.

La cercetare au participat 300 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, iar 25% dintre cei care consumau multe dulciuri si aveau cazuri de alcoolism in familie aveau simptome de depresie.
http://www.ziare.com/lifeshow/sanatate/02-14-2010/cine-mananca-dulciuri-multe-in-copilarie-risca-sa-devina-alcoolic-995155