Ciocolata alunga stresul si regleaza colesterolul - articole medicale

Ciocolata alunga stresul si regleaza colesterolulDesi ciocolata este evitata de femeile care sunt in permanenta atente la kilogramele pe care le au, mancata cu masura ea este un important antidepresiv si alunga oboseala.

Un patratel de ciocolata neagra este excelent atunci cand trebuie sa va ridicati moralul, conform Femme Actuelle. De asemenea, cicolata mai are o alta serie de beneficii:

1. Ciocolata alunga stresul

Ciocolata neagra lupta impotriva stresului si anxietatii, deoarece contine resurse importante de magneziu, un element important in prevenirea consecintelor negative ale stresului si este capabil sa reduca semnificativ cortizolul plasmatic in sange.

Un deficit de magneziu duce la un organism lipsit de energie. Aceasta lipsa poate fi perceputa in moduri diferite: sentimente de epuizare, oboseala cronica, oboseala in timpul exercitarii unor anumite sarcini.

Diferite studii au aratat ca dietele bogate in magneziu a redus riscul de aparitie a infarctului miocardic si de accident vascular cerebral, deoarece scade tensiunea arteriala si reduce riscul de care sufera de diabet de tip 2. In plus, o dieta bogata in magneziu poate avea un efect pozitiv privind prevenirea si dezvoltare a osteoporozei la femeile la menopauza.

2. Ciocolata este buna pentru colesterol

Ciocolata si cacao pot proteja organismul impotriva fluctuatiilor de colesterol. Datorita continutului de flavonoidele cu proprietati antioxidante, ciocolata poate regla nivelul colesterolului. De asemenea, vitamina B3, continuta in ciocolata, reduce colmatarea arterelor.

3. Ciocolata este un excelent antioxidant

Ciocolata contine un numar mare de substante antioxidante care neutralizeaza radicalii liberi care cauzeaza oxidarea. Capacitatea antioxidanta este de 4 - 5 ori mai mare decat cea a ceaiului negru, de 2 - 3 ori mai mare decat a ceaiului verde si a vinului. Acest lucru se datoreaza flavonoidelor si mineralelor (zinc, mangan, cupru) din continutul de cacao, care sunt deosebit de active.

4. Ciocolata este buna in timpul sarcinii

Ciocolata protejeaza femeile in timpul sarcinii, arata un studiu publicat in revista Epidemiologie, deoarece reduce cu 69% riscul de a dezvolta preeclampsie, o complicatie a femeilor insarcinate legate de hipertensiune arteriala.

5. Ciocolata scade tensiunea arteriala

Consumand sase grame de ciocolata neagra pe zi (aproximativ doua patrate) va pastrati o tensiune arteriala scazuta. Un studiu al cercetatorilor germani a aratat ca ciocolata scade riscul de hipertensiune arteriala de la 86% la 68%. Acest lucru se datoreaza abundentei de antioxidanti polifenoli din ciocolata neagra.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/12-09-2009/ciocolata-alunga-stresul-si-regleaza-colesterolul-970780