Ciocolata si inotul prelungesc viata - articole medicale

Ciocolata si inotul prelungesc viataCiocolata si inotul sunt doi factori care ajuta la prelungirea vietii, conform cercetatorilor britanici.

Acestia au constatat ca inotul este mult mai eficient decat jogging-ul si plimbatul in aer liber, informeaza Daily Mail.

Femeilor supraponderale li se recomanda consumarea ciocolatei negre, pentru a le imbunatati starea de sanatate. Tratamentul consta in consumul zilnic a 20 de grame de ciocolata neagra, timp de o luna. Ciocolata ajuta la protejarea celulelor impotriva afectiunilor si la refacerea tesututului acestora.

Cercetari recente au demonstrat ca ciocolata mentine o circulatie buna a sangelui in organism. Oamenii de stiinta britanici considera ca produsul ajuta in cazul unui nivel ridicat de colesterol in sange si a nivelului mic de glucoza.

Cercetatorii au concluzionat ca inotul este foarte benefic pentru sanatatea corpului uman, practicantii sportului avand sanse mai mici sa moara, din cauza unei boli, fata de cei care nu inoata. Oamenii de stiinta au studiat un grup de barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 90 de ani, timp de 30 de ani.

Acestia au constatat ca grupul inotatorilor are sanse mai mari sa traiasca mai mult, cu 53%, fata de barbatii care nu practica acest sport. Un alt studiu atesta faptul ca inotul fortifica calitatea oaselor si reduce riscul aparitiei osteoporozei.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-17-2009/ciocolata-si-inotul-prelungesc-viata-680751