Ciocolata te fereste de atacul cerebral - articole medicale

Ciocolata te fereste de atacul cerebralDe parca mai era nevoie de inca un motiv pentru un desfrau dulce cu ciocolata, oamenii de stiinta canadieni au descoperit ca aceasta micsoreaza considerabil riscul de atac cerebral.

Un studiu realizat pe 50.000 de oameni de catre cercetatorii de la Universitatea Toronto, din Canada, arata ca cei care consuma in mod curent ciocolata, circa un baton pe saptamana, prezinta un risc cu 22% mai mic de a suferi un atac cerebral, relateaza The Telegraph.

Ciocolata este de folos si celor care au trecut deja printr-un astfel de episod neplacut, 50 de grame pe saptamana micsorandu-le riscul de mortalitate, ca urmare a atacului, cu 46%.

Secretul ar putea consta in flavonoide, antioxidantii benefici continuti de ciocolata. Insa tot ce sare peste cantitatile nominalizate de cercetatori devine nociv, pentru ca ciocolata contine, de asemenea, si grasimi saturate.
http://www.ziare.com/lifeshow/diete-intretinere/02-12-2010/ciocolata-te-fereste-de-atacul-cerebral-994722